10 preguntes resoltes sobre el certificat energètic

Gairebé un any després que entrés en vigor l’obligatorietat de tenir el certificat energètic, encara hi ha molts dubtes entre propietaris i llogaters. En aquest post resolem les preguntes més freqüents amb què es troben dia a dia els nostres experts.

1. Què és el certificat energètic?

El certificat energètic és un document on es descriu com d’eficaç és un immoble en consum d’energia. Per determinar la qualificació energètica d’un habitatge es concedeix una etiqueta que designada l’habitatge amb les lletres “A”, “B”, “C” … fins a la lletra “G”, sent la “A” la qualificació corresponent als immobles més eficients i la “G” la dels menys eficients.

2. Pot expedir qualsevol el certificat?

No, només pot expedir el certificat energètic tècnics certificadors qualificats tal com indica el RD. 235/2013

3. Quina durada té?

L’etiqueta energètica d’un immoble té una validesa de 10 anys i en el cas que es realitzin obres de millora per obtenir una major qualificació energètica, es recomana renovar-la per així tenir-la actualitzada.

4. On es registra?

En l’organisme competent. La majoria dels registres, són telemàtics, encara que com us explicàvem en l’article Tinc el meu certificat energètic … i ara què? Inscriure’l no és tasca senzilla, llevat que s’encarregui el tècnic certificador.

5. Qui està obligat a realitzar la certificació energètica?

Es tracta d’una obligació del propietari, que abans de posar en lloguer o venda un pis està obligat a tenir-lo, tal com indica el Reial decret 235/2013 de 5 d’Abril de 2013 amb publicació al BOE de 13 de abril de 2013.

6. Els garatges i trasters necessiten el certificat d’eficiència energètica?

No és obligatori ja que no es tracta d’espais habitables.

7. Cada vegada que es renova el contracte d’arrendament és obligatori presenta l’etiqueta energètica?

Mentre el contracte de lloguer es renovi a un mateix arrendatari, no cal lliurar el certificat d’eficiència energètica

8. Què passa si publicito el pis i no tinc el certificat energètic?

Si es publicita un pis sense que tingui el seu corresponent etiqueta energètica, el propietari pot enfrontar-se a multes que oscil·len entre els 300 i 6.000 €. Existeix una policia específica que s’encarrega de controlar i vigilar tots els habitatges, així que no te la juguis.

9.¿Es obligatori realitzar les reformes de millora que recomana el certificat?

La realitat és que no és obligatori, però si recomanable, ja que les millores d’eficiència energètica que suggereix suposen una millora en la qualitat de la propietat.

10. On el puc obtenir?

Lloguer Segur disposa d’un complet equip de professionals qualificats per a l’expedició del Certificat d’Eficiència Energètica.

Tens alguna pregunta més sobre el certificat energètic? Fes-la i te la respondre’m!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + eleven =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.