5 condicions necessàries per a un lloguer segur

Si tens un pis buit i t’has decidit a posar-lo en lloguer, enhorabona perquè has pres una molt bona decisió! Com tot propietari, vols tenir la seguretat que els teus inquilins actuaran correctament. Per això, vols evitar que, durant el temps que duri el contracte, es provoquin possibles discrepàncies i problemes entre arrendador i arrendatari. En aquest post t’expliquem quines són les condicions necessàries perquè gaudeixis d’un lloguer 100% segur.

Pren mesures preventives

Quan tinguis totes les peticions davant i hagis de triar qui serà el futur inquilí del teu immoble, has d’estar segur sobre qui és la persona que viurà al teu pis. Per això, és molt important que prenguis les mesures preventives corresponents.

Abans de signar el contracte has de conèixer a la persona (demana-li també el seu document d’identitat oficial), no solament a la que t’ha contactat sinó també a totes aquelles que van a viure en el teu immoble. D’aquesta manera, tots els majors d’edat que visquin en el teu immoble figuraran en el contracte. A més, és recomanable que coneguis la situació econòmica i laboral de l’arrendatari. En moltes ocasions, els propietaris es pregunten si l’inquilí es pot permetre l’immoble que va a llogar i, d’aquesta manera, es poden evitar aquests dubtes. Normalment, els propietaris solen demanar un contracte de treball, l’última o les últimes nòmines i, en ocasions, els moviments bancaris (per poder analitzar la viabilitat econòmica).

D’altra banda, per assegurar-te que els inquilins no han tingut problemes d’impagament, pots consultar el Fitxer d’Inquilins Morosos i podràs comprovar els antecedents com a arrendatari de tots els candidats a inquilí.

Fes un contracte

Un cop coneixes tota la informació sobre els propers inquilins del teu habitatge, és fonamental que redactis un contracte que reguli el lloguer de l’immoble d’una manera totalment legal. Un contracte de lloguer és necessari per dur a terme un arrendament i, si no ho fas, podria suposar-greus i costosos problemes legals.

Aquest contracte s’ha de basar segons el que estipula la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) i no concretar condicions que estiguin al marge d’aquesta normativa. Elaborar un contracte legítim és un dels pilars fonamentals per a un lloguer segur. A més, en ell han d’aparèixer tots els drets i obligacions d’ambdues parts. El més important d’elaborar un contracte és que, a més de ser obligatori, reflectirà totes les condicions per escrit i signades i acceptades per ambdues parts. D’aquesta manera, podràs estalviar temps i diners en disgustos i malentesos amb els inquilins.

Fiança 

Un cop redactat i signat el contracte de lloguer, arriba el moment dels pagaments. Una altra de les condicions indispensables per a un lloguer segur és sol·licitar a l’arrendatari una quantia econòmica en concepte de fiança. Legalment aquesta ha de ser els diners corresponents a un mes de renda de l’immoble. Un cop rebis la fiança, has de ingressar-la en la institució competent.

Amb aquest import, podràs fer front a possibles impagaments en els subministraments (aigua, llum, gas …) i rendes. A més, podràs gastar aquests diners en reparar els possibles desperfectes per mal ús de l’habitatge un cop l’inquilí l’abandoni. Recorda que, un cop finalitzi el contracte, si l’inquilí ha complert amb el contracte en temps i forma, has de tornar a l’inquilí la quantitat total de la fiança en el temps pertinent. En canvi, si per alguna reparació o factura, has hagut de fer ús d’aquests diners, o ha finalitzat el contracte anticipadament, tens dret a fer ús dels diners dipositats en concepte de fiança legal del lloguer.

Els subministraments, a nom del llogater

L’alta dels subministraments com l’aigua, la llum o el gas et correspon fer-la a tu com a propietari, però un cop lloguis el teu habitatge, és molt important que t’asseguris que l’inquilí canvia la titularitat d’aquests subministraments al seu nom. Per comptar amb un lloguer segur, és recomanable que el nom i el compte bancari que figura en les factures d’aquests serveis corresponguin als habitants de casa teva i no a tu, com a propietari.

D’aquesta manera, si hi ha impagaments per part del llogater (per exemple, a la llum) encara que sigui un immoble de la teva propietat no ets tu el que vas a respondre davant d’aquest impagament, sinó que serà l’inquilí qui figuri com el responsable del deute i el que haurà d’assumir legalment el pagament.

Lloguer professional

Finalment, si vols comptar amb la màxima seguretat i garanties per llogar el teu habitatge és recomanable que expliquis amb l’ajuda de professionals del sector immobiliari i, concretament, en els serveis de lloguer d’habitatges. A Lloguer Segur, els nostres experts s’han d’esforçar al màxim en la recerca de l’inquilí perfecte per al teu habitatge.

A més, gràcies als estudis de solvència que realitzem prèviament, garantim als nostres clients un índex de morositat del 0%. D’aquesta manera, confiant en els nostres serveis, podràs assegurar-te el cobrament puntual de les teves rendes dels dies 5 de cada mes.

Ara ja saps les cinc condicions d’un lloguer segur al cent per cent. Qualsevol dubte que tinguis, pregunta’ns i t’ajudarem en tot el que sigui possible. Si es tracta del teu habitatge, sabem que per a tu és molt important garantir un lloguer segur. Així que lloga el teu habitatge mitjançant Lloguer Segur!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − 10 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.