5 consells per estalviar en els teus rebuts de la llar

L’arribada de les factures fa tremolar més d’una persona. Amb els temps que corren és imprescindible estalviar, però amb els subministraments costa molt decidir en què retallar. Si vols respirar una mica més tranquil, segueix aquests senzills consells per estalviar a casa. Estalvia’t uns euros de llum i gas!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Gota a gota

Utilitza la rentadora i el rentaplats només quan estiguin plens, no deixis córrer l’aigua mentre fregues o et rentes les dents, les dutxes sempre són més econòmiques que els banys (si la teva dutxa diària és de menys de 5 minuts estalviareu 3500 litres al mes ).

A més vigila que no degoti cap aixeta, evita qualsevol fuga i tracta d’instal·lar dosificadors a la pica, el lavabo i la dutxa.

2. Sol solet

Aprofita tot el que puguis la llum natural del sol que entra per les finestres i prescindeix de la llum artificial quan no sigui necessari, amb aquest simple gest estalviareu un 5%, que es tradueix en uns 6 € per llar. Intenta a més utilitzar tons clars en la decoració del teu pis de lloguer. Els tons clars estan de moda i necessitaran menys llums.

3. Modernitza les bombetes

Utilitza bombetes de baix consum o led. Són ideals per a punts de llum amb ús diari superior a les tres hores. Aquest tipus de bombetes estalvien fins al 80%.

4. Aire condicionat: fresc sí, Pol Nord no

Si et passa amb l’aire condicionat o la calefacció, la teva butxaca patirà. Una norma general per no portar ensurts és no baixar la temperatura del termòstat més de cinc graus per sota de la temperatura exterior. Aquesta diferència és suficient per notar un cert confort sense causar problemes de salut associats a les grans diferències tèrmiques. El mateix succeeix amb la calefacció.

5. El gas també importa

En primer lloc, fa servir termòstats al bany, així evitaràs haver d’afegir aigua freda o calenta fins a trobar la temperatura idònia. Els mesos d’estiu, aprofita per dutxar-te amb aigua fresqueta i a l’hivern, mesura molt més el temps que dediques a les teves dutxes diaries.

A la cuina neteja els cremadors, sense greix o sutge el gas sortirà amb més facilitat. En el cas que estiguin bruts el consum pot incrementar-se un 10%. A més, redueix els temps de cocció usant una olla a pressió i minimitza el consum, podent estalviar un 50% d’energia.

Petits gestos que restaran euro a euro en la factura. No t’ho prenguis a broma i estalvia llum, aigua i gas!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 5 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.