5 consells per recuperar la fiança en un pis de lloguer

Quan finalitza un contracte de lloguer, una de les majors preocupacions que té l’inquilí és poder recuperar la fiança que va lliurar quan va començar a viure allà. El propietari, té un termini estipulat per llei per fer el reintegrament, i aquest serà retornat sempre que l’arrendatari hagi complert amb totes les seves obligacions en temps i forma. Perquè no tinguis cap problema, atent a aquests consells!

5 consells per recuperar la fiança en un pis de lloguer

Paga totes les teves rendes i els subministraments

Tot i que és una cosa òbvia, no està de més recordar-ho. Perquè puguis recuperar la fiança d’un pis de lloguer, és fonamental que no tinguis cap deute relacionat amb el pagament de la renda o els subministraments. A més, també t’estalviaràs nombrosos problemes i enfrontaments amb el propietari.

Compleix amb el contracte

En signar el contracte d’arrendament, el propietari i el llogater acorden una sèrie de clàusules, que tindran vigor durant el temps que duri el lloguer. Així que ja saps, no et relaxis i compleix amb totes les teves obligacions. D’aquesta manera, recuperaràs els teus diners d’una manera molt més senzilla.

Avisa amb temps i forma

La Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) especifica que cal avisar a l’arrendador com a mínim 30 dies abans de marxar de l’habitatge. Per això, per recuperar la fiança d’un pis de lloguer i evitar problemes futurs, notifica al propietari, per escrit i amb el temps suficient, de la teva intenció d’abandonar l’immoble. Així mateix, és important que sàpigu3es que si marxes de l’habitatge, abans d’haver complert un any de contracte, tindràs una penalització en la fiança.

Compte amb els desperfectes

Aquest dipòsit, entre altres usos, serveix perquè el propietari repari els possibles desperfectes ocasionats pel llogater en l’habitatge. Per recuperar la fiança d’un pis de lloguer és fonamental que tinguis cura de la casa com si fos teva. No abandonis l’immoble amb esvorancs a les parets o amb el lavabo trencat perquè serà molt difícil que et tornin el dipòsit íntegre.

El pis net i ordenat

Quan arribes a un habitatge, en gairebé totes les ocasions, està net i ordenat. Per això, quan marxis d’aquest immoble, torna’l tal com el vas trobar.

Què t’han semblat aquests consells per recuperar la fiança d’un pis de lloguer? Explica’ns.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven − three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Pot llegir i revisar l'avís legal i la política de protecció de dades