5 consells per recuperar la fiança en un pis de lloguer

Quan finalitza un contracte de lloguer, una de les majors preocupacions que té l’inquilí és poder recuperar la fiança que va lliurar quan va començar a viure allà. El propietari té un termini estipulat per llei per fer el reintegrament, i aquesta serà retornada sempre que l’arrendatari hagi complert amb totes les seves obligacions en temps i forma. Però què cal fer perquè et tornin la fiança ? Com a inquilí he de seguir algun pas? Sempre correspon la devolució? Responem a aquestes i moltes altres preguntes, atenció!

5 consells per recuperar la fiança en un pis de lloguer

Respon als deures económics

Tot i que és una cosa òbvia, no està de més recordar-ho. Per a que puguis recuperar la fiança d’un pis de lloguer, és fonamental que no tinguis cap deute relacionat amb el pagament de la renda o els subministraments. A més, també t’estalviaràs nombrosos problemes i enfrontaments amb el propietari.

Factures a dia i per descomptat el pagament de les rendes. Per demostrar a la propietat que els subministraments estan al corrent de pagament, pots adjuntar les últimes factures girades. En cas que el lloguer acabi abans de la facturació, posa’t en contacte amb la companyia subministradora i facilita l’última lectura. A l’hora que girin el rebut, si ja no vius a l’immoble, pagaràs la part que correspongui al temps que has estat a l’immoble.

Recorda que la fiança no pot utilitzar-se per pagar els últims mesos de renda, ja que aquest no és el seu comès, sinó el de respondre a danys causats per l’arrendatari en l’habitatge.

Compleix amb el contracte

En signar el contracte d’arrendament, el propietari i el llogater acorden una sèrie de clàusules, que tindran vigor durant el temps que duri el lloguer. Recorda que no pots abandonar l’immoble en qualsevol moment, sinó que deus complir amb els terminis estipulats en la Llei d’Arrendaments Urbans. Revisa les clàusules del teu contracte de lloguer i totes les condicions que vas pactar a l’inici de la relació contractual.

Així que ja saps, no et relaxis i compleix amb totes les teves obligacions. D’aquesta manera, recuperaràs els teus diners d’una manera molt més senzilla.

Avisa amb temps i forma

La Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) especifica que cal avisar a l’arrendador com a mínim 30 dies abans de marxar de l’habitatge. Per això, per recuperar la fiança d’un pis de lloguer i evitar problemes futurs, notifica al propietari, per escrit i amb el temps suficient, de la teva intenció d’abandonar l’immoble. Així mateix, és important que sàpigues que si marxes de l’habitatge, abans d’haver complert un any de contracte, tindràs una penalització en la fiança.

Compte amb els desperfectes

Aquest dipòsit, entre altres usos, serveix perquè el propietari repari els possibles desperfectes ocasionats pel llogater en l’habitatge. Per recuperar la fiança d’un pis de lloguer és fonamental que tinguis cura de la casa com si fos teva. No abandonis l’immoble amb esvorancs a les parets o amb el lavabo trencat perquè serà molt difícil que et tornin el dipòsit íntegre.

En acabar un contracte de lloguer l’habitatge ha de ser retornat en el mateix estat en què es va llogar, de manera que cuida els detalls i extrema la neteja. El pis de lloguer has de deixar-lo completament sense efectes personals ni mobiliari. A més, tot allò que per inventari aparegués deu estar a l’immoble en perfectes condicions.

Si hi ha algun desperfecte hauràs solucionar-lo i reparar-lo. D’altra banda, recorda que al lliurament de l’immoble hauràs de tornar tots els jocs de claus existents a la propietat.

El pis net i ordenat

Quan arribes a un habitatge, en gairebé totes les ocasions, està ordenat i net. Per això, quan et vagis d’aquest immoble, torna’l tal com t’ho vas trobar. Revisa parets, mobiliari o neteja banys i cuina.

Sou molts els llogaters que ens pregunteu quan correspon la devolució de la fiança, si seguiu al peu de la lletra aquestes recomanacions, el propietari tornarà la fiança s’integra a la finalització de l’arrendament.

Quan no correspon l’import íntegre de la fiança? Si hi ha algun impagament de subministraments, rendes o hi ha algun desperfecte a l’immoble, el propietari podrà descomptar-lo de la fiança legal del lloguer i no tornar el íntegre de la mateixa.

Per dur a terme la devolució de la fiança, la propietat haurà de sol·licitar el reintegrament de la mateixa a l’organisme competent, i aquesta ho farà efectiu en uns dies.

Què t’han semblat aquests consells per recuperar la fiança d’un pis de lloguer? Explica’ns i pregunta qualsevol dubte que tinguis. L’equip de Lloguer Segur està a la teva disposició.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + ten =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.