5 consells pers encertar amb la reforma de la cuina

Si hem de triar una de les zones que més crida l’atenció d’un habitatge, aquesta és la cuina. A l’hora de realitzar una visita a un habitatge de lloguer, no hi ha llogater que no centri especial interès per aquest espai, i és que, encara que gran part de la nostra vida casolana la fem a la sala i el dormitori, la cuina és un punt de trobada familiar, un espai indispensable per treure les nostres dots de xef i fins i tot la zona preferida de molts per dinar o sopar.

Quan posem un habitatge de lloguer un dels principals indispensables és que la cuina es trobi totalment equipada. Aquest requisit, requereix que, en un moment determinat, avaluem l’estat de la mateixa, i fins i tot invertim en la seva remodelació i actualització.

No obstant això, quan ens plantegem reformar la cuina d’un habitatge de lloguer és necessari seguir una sèrie de premisses amb què encertar i crear una estada pràctica, moderna i sobretot funcional.

ELEMENTS CLAU PER REFORMAR UNA CUINA

ESPAI DE TREBALL

Abans de reformar una cuina hem de tenir dues coses bàsiques, una idea del que volem i un projecte en el qual s’analitzi l’espai de què disposem, així com on es troben les principals claus d’aigua, llum i fins i tot per on discorren baixants i canonades.

Un cop desenvolupat el projecte de reforma és el moment d’executar. Per a això cal visualitzar el mobiliari que es posarà, els llocs i el més important, determinar els espais de treball, que sempre hauran de quedar lliures d’obstacle, així com els de trànsit.

FUNCIONALITAT DEL MOBILIARI

Independentment de l’estil que anem a escollir per al mobiliari, el primer és determinar la seva funcionalitat. Avui dia hi ha centenars de models de mobiliari per a cuines: armaris baixos, raconers, de columna, alts o fins i tot els coneguts com de sobre-taulell. L’important és que siguin pràctics i funcionals i que compleixin amb les necessitats bàsiques d’emmagatzematge, resistència i durabilitat.

D’altra banda, podem completar el mobiliari amb un altre tipus de funcionalitats extra que ens ajudin al nostre dia a dia com lleixes antibolcada, tancaments esmorteïts i resistents…

COLORS I MATERIALS

Un aspecte important a l’hora de reformar una cuina és escollir correctament l’estil i els colors. La veritat, és que, si no prenem bé aquest tipus de decisions, podem caure en l’error que la reforma sigui antiquada al poc temps. Per això és important consultar les tendències, així com escollir materials resistents i actuals.

Brillantor o lacat, motllures o llisos, laminats o elements naturals, aquestes són algunes variants que trobaràs en l’immens món del mobiliari de cuina.

D’altra banda, ens trobem davant el dubte sobre els colors a escollir. Davant gustos no hi ha res escrit, però si és cert que el tipus de llum que es tingui (natural o artificial) o els metres quadrats dels quals es disposen, faran que uns colors siguin més adequats davant d’altres.

A més, a l’hora de reformar la cuina d’un habitatge que es vol llogar, el més recomanable és intentar ser el més neutre possible, escollint tonalitats càlides i que es puguin adaptar al gust de qualsevol

SÒL

Igual d’important que el mobiliari ho és el terra d’una cuina. Aquest ha de complir una sèrie de condicions indispensables, que sigui resistent, net i per descomptat, antilliscant.

Encara que són molt soferts, últimament les tendències s’inspiren en sòls de fusta, normalment per a aquells que opten per aquesta opció, tendeixen a escollir tonalitats fosques perquè es dissimulin els desperfectes. Una altra opció de sòl molt comú que s’utilitza en les reformes de la cuina és el gres. Com comentàvem, aquest deu complir la condició de no ser relliscós.

D’altra banda, els experts en decoració d’interiors cada vegada aposten més per sòls en els quals es combinen diferents materials, colors o estils, aquesta opció només és apta per als més atrevits. Finalment, podem optar pels clàssics, això és els terres hidràulics, una tendència que torna amb força.

ELECTRODOMÈSTICS

Tot habitatge que es vulgui posar en lloguer deu tenir una cuina equipada, i amb això també ens referim a disposar dels electrodomèstics bàsics. A l’hora d’encertar en la reforma de la cuina, comprova el tipus d’electrodomèstics que vas a posar i intenta que aquests siguin el més eficients possibles, això ajudarà a reduir el consum elèctric.

Un altre aspecte important per tenir en compte, si vols que la reforma llueixi de manera especial és optar per electrodomèstics que alhora actuen com a elements decoratius. Per exemple, ara és molt comú trobar campanes extractores pràcticament planes o frigorífics vintage.

Segueix els nostres consells i encertaràs de ple en la reforma de la cuina del teu habitatge de lloguer.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − 14 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.