5 coses que has de tenir en compte per llogar un pis

En el moment que ens posem a buscar un habitatge de lloguer, són moltes les opcions que se’ns presenten. Encara que puguis trobar molts habitatges, no valen tots; hi haurà algunes que s’ajustin més a tu. Per poder aconseguir-ho, has d’estar pendent d’alguns factors bàsics. Estàs buscant un immoble? Per ajudar-te, t’expliquem 5 coses imprescindibles que has de tenir en compte a l’hora de llogar un pis. Presta molta atenció!

llogar un pis

Que s’ajusti a totes les teves necessitats

No busca el mateix immoble una persona que va a viure sola, que una família amb tres fills. Quan comences a buscar un pis, tens que filtrar-los segons les teves necessitats i, si aquests requisits es modifiquen, sempre podràs canviar-te a un altre pis. El nombre d’habitacions, els metres quadrats, els serveis existents a la zona, les comunicacions o la proximitat a la feina són alguns dels punts que poden variar depenent de les exigències existents a l’hora de buscar pis.

No et passis amb el preu

Igual que ocorria en el punt anterior, hi ha habitatges amb molts preus. Has de tenir en compte, a l’hora de llogar un immoble, quina renda mensual té aquest habitatge i a quant ascendeixen les despeses dels subministraments, entre d’altres punts. L’opció òptima és la que el cost de la casa de lloguer no suposa una despesa major del 30% del total dels ingressos. Abans de posar-te a buscar, fes aquesta senzilla operació i filtra els pisos que més s’ajustin al teu pressupost.

Valora l’estat del immoble

Un altre dels punts a tenir en compte, en llogar un pis, és l’estat en què es troba l’immoble. En el moment de seleccionar la propera habitatge on vas a viure, has de triar diverses opcions que s’adeqüin a les teves necessitats i preu. Una vegada que les tinguis, pots valorar altres aspectes, com l’estat de l’habitatge, l’orientació o la forma en què està moblat. Entre tots, la primera cobra gran rellevància perquè serà el lloc on habitis durant els propers mesos o anys. Intenta seleccionar una casa que tingui les parets i els sòls en bon estat, amb la cuina equipada i els sanitaris presentables.

Signa un contracte

Quan et decideixis definitivament per una casa, has de prestar atenció als diferents terminis i documents exigits. A banda d’això, en el moment d’entrar a l’habitatge, hauràs d’acordar amb el propietari diferents punts que regularan el lloguer, durant el temps que aquest s’allargui. Les paraules se les emporta el vent, així que, per evitar possibles malentesos, el millor és que deixeu totes les clàusules anotades en document, al que podeu acudir en cas de dubte.

Lloguer professional

Per agilitzar el procés de recerca d’una nova casa, i per fer-ho amb més seguretat i garanties, el millor és que recorris a la feina d’un professional del sector immobiliari del lloguer. A Lloguer Segur els nostres experts t’ajudaran durant tot el procés i t’assessoraran perquè aconsegueixis la casa en la que sempre has volgut viure.

Se t’ocorren altres que punts compte en llogar un pis? Explica’ns.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − twelve =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.