5 coses que m’hauria agradat saber abans de llogar un pis

Busques pis de lloguer, però et sorgeixen centenars de preguntes i a moltes d’elles no saps donar-li resposta. Aquesta setmana, prestem especial atenció a resoldre’t aquestes preguntes ia fixar aquestes 5 coses que t’agradaria saber abans de llogar un pis 😉

 

Què pago jo i què paga el propietari

El primer que has de conèixer abans de llogar un pis, és què et correspon pagar com a inquilí i què li correspon al propietari. El dubte de qui paga què quant avaries, us l’hem resolt detalladament en aquesta entrada.

A tall de resum, l’arrendatari té l’obligació de pagar puntualment les seves rendes, subministraments i reparacions de manteniment o que hagi provocat a l’immoble. Per la seva banda, l’arrendador es farà càrrec d’impostos, comunitat de propietaris i avaries.

Sistema de calefacció

Hi ha vegades que no li prestem especial atenció. però quan arriba el fred ens recordem. El sistema de calefacció és importantíssim, si és elèctrica, per acumuladors, si hi ha llar de foc … Segons el sistema instal·lat, la factura de la llum serà una o una altra.

Com és la zona

Estudia la zona del pis de lloguer que t’agrada. Encara que el normal és que els criteris de cerca siguin en funció de la proximitat de la feina, com indicava el IV Perfil del Inquilí a Espanya, i ja es tingui una idea fixa, en el cas de no conèixer la ubicació, comprova que és una zona de serveis, el transport que tens a la teva disposició

Què tal la comunitat

Pregunta al teu assessor per la comunitat de veïns. Saber que obres tenen pendents, què tal són els teus veïns de dalt o del costat, si mantenen l’edifici … són coses importants a l’hora de llogar un pis

Quin tipus de contracte signaré

Clau per llogar un pis. Conèixer al detall el teu contracte d’arrendament, saber que està d’acord amb el que indica la Llei d’Arrendaments Urbans i per descomptat, imprescindible que hi vinguin detallats els drets i obligacions d’ambdues parts, és a dir de propietari i inquilí.

Si busques llogar un pis, et recomanem que et deixis assessorar pels professionals del sector. Nosaltres resoldrem tots aquells dubtes que tinguis i t’ajudarem a que lloguis ràpid i segur.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + 6 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.