5 coses que poden passar si no tens contracte de lloguer

Llogar o posar un habitatge en lloguer és molt seriós, de manera que tot ha d’estar lligat i ben lligat. Propietaris i llogaters heu de signar contractes d’arrendament 100% legals. Què pot passar-te si no tens un contracte de lloguer?

contracte de lloguer

Desprotecció

Sense un document que acrediti l’existència d’un lloguer, estaràs totalment desprotegit. Davant de qualsevol inconvenient no podràs demostrar que el teu pis està llogat, o que vius en un pis de lloguer. En aquestes circumstàncies la llei no t’empararà i perdràs tots els teus drets.

Impagament

Com a propietari, pots enfrontar-te al temut impagament si no fas que el teu inquilí es comprometi de forma legal a través d’un contracte. No només això, sinó que, si es produeix, no podràs reclamar-ho, no podràs demostrar res i no podràs fer que el teu inquilí morós es vagi.

Abusos

Un altre gran problema de llogar sense contracte són els abusos. Com es reflecteix en la Llei d’Arrendaments Urbans, propietaris i llogaters tenen unes obligacions però també uns drets. No obstant això, si es prescindeix d’un document legal que acrediti el lloguer, els drets queden aniquilats. Podràs demanar-li alguna cosa a l’altra part, però en cap cas està obligada a complir amb la seva paraula.

Okupes i “subarrendaments”

Sense un contracte de lloguer no podràs controlar qui viu en el teu pis. El llogater que t’ha deixat de pagar pot esdevenir un okupa o convertir el teu pis a un pis patera.

La declaració surt a pagar

Atenció, propietaris i llogaters perquè llogar pot fer que et surti a retornar la declaració de la renda, però si no tens contracte de lloguer, pot ser que et surti a pagar. Tu decideixes!

No te la juguis, és molt important tenir contracte de lloguer.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + ten =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.