5 elements per portar-te bé amb els veïns

Viure en comunitat és tot un repte i la clau per aconseguir-ho passa per tenir una bona relació amb els veïns. En aquesta entrada, et donem alguns consells per aconseguir una relació cordial amb els veïns del teu habitatge de lloguer.

llogar el teu habitatge

Si toca fer obres… Sempre demana permisos!

Els sorolls són el principal motiu de conflicte en una comunitat de veïns. Per evitar i prevenir una mala relació, procura no molestar a les hores de descans, i en cas que tinguis prevista realitzar alguna obra menor, avisar la comunitat. A més, per a reformes que requereixin obrers, has de demanar un permís concret i sempre és convenient avisar davant les possibles molèsties causades.

Avisa de possibles sorolls i festes

És habitual quan s’estrena un habitatge de lloguer fer una petita festa o reunió amb amics per inaugurar-la de forma oficial, pot ser un aniversari, o un sopar informal amb amics … si preveus que aquest tipus de celebracions es poden estendre, o causar molèsties als veïns , per la música o les converses, avisa amb temps. A més, en el cas que algun veí et cridi l’atenció, és convenient disculpar-se i moderar els sorolls.

Norma d’ús de zones comuns

Quan es viu en comunitat sempre hi ha unes normes de convivència comunitàries. Compleix-les i respecta-les, així aconseguiràs que tot funcioni correctament.

Col·laboració veïnal

Sona a tòpic però per aconseguir un bon ambient veïnal, els petits detalls ajuden. Saluda als teus veïns quan els trobes a les zones comunes, col·labora si en un moment determinat necessiten ajuda, com per exemple a pujar les bosses de la compra o davant una distracció, prestar la sal, ja veuràs com la teva imatge com a bon veí estarà garantida.

Junta de veïns

Si ets propietari expressa qualsevol problema, dubte o suggeriment a la junta anual de veïns, si per contra ets llogater i no pots acudir a elles, fes-ho arribar al teu propietari, ell serà l’encarregat de vetllar pel teu benestar al teu habitatge de lloguer .

Com és la teva relació amb els veïns? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + twenty =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.