5 hàbits per millorar l’estalvi energètic del teu habitatge

Tots els mesos, les llars espanyoles han de fer front a diferents pagaments. La llum, l’aigua, l’assegurança, la compra o el col·legi dels nens són alguns exemples de les despeses. Encara que en algunes factures és difícil reduir el seu cost, en altres aplicant diferents hàbits pots aconseguir pagar menys, com ara el de la llum. Per això, aquí tens cinc consells per poder estalviar en el consum energètic. Atenció!

Compte amb les bombetes

Per poder reduir la factura, és important que els punts de llum i els llums de casa teva comptin amb bombetes de baix consum o leds. Encara que, en principi, el desemborsament per comprar aquest tipus de lluminàries és alt, amb el pas del temps l’estalvi que garanteixen és important. En concret, segons molts experts, amb aquesta acció pots economitzar el 80% del consum energètic.

Aprofita el sol

Els dies clars, per evitar encendre els llums de casa teva, aprofita les habitacions il·luminades per la llum del sol per a realitzar les tasques. D’aquesta manera, evitaràs tenir encesos els llums del teu habitatge i, amb això, aconseguiràs millorar l’estalvi energètic.

Apaga les llums

Tot i que és una cosa òbvia, mai està de més recordar-ho. Sempre, sempre, sempre que no estiguis en una habitaició de casa teva, apaga els llums. Encara que tornis cinc minuts després, abans de sortir assegura’t que l’habitació queda a les fosques.

Utilitza electrodomèstics de categoria A o superior

Una de les millors pràctiques, per millorar l’estalvi energètic al teu habitatge de lloguer, és utilitzar electrodomèstics catalogats amb una categoria A o superior. Concretament, aquests estan preparats perquè el consum, i per tant la despesa, sigui menor que els que tenen una classificació inferior. Ja saps, si vols millorar l’estalvi energètic, canvia’ls!

Planxa tota la roba a la vegada 

Després de posar la rentadora, sempre toca passar la planxa una bona estona. Les presses o la mandra fan que està acció no la completem. Per això, per reduir el consum energètic, allisa d’una tirada totes les teves peces. D’aquesta manera, no hauràs d’escalfar la planxa diverses vegades i la factura de la llum minvarà.

Què t’han semblat aquests hàbits per millorar l’estalvi energètic del teu habitatge? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.