5 passos a seguir per llogar un habitatge

Coneixes quins són els passos a seguir per llogar un habitatge? Encara que ja hem parlat moltes vegades del tema, mai està de més recordar-ho. Avui us plantegem una petita guia de tot el que ha de fer un propietari per gaudir d’un lloguer segur en el seu habitatge. No t’ho perdis!

Documentació

El primer dels passos que cal seguir per llogar un habitatge, és preparar la documentació corresponent. A què ens referim? A l’hora de llogar sempre és important disposar de tota la documentació acreditativa de l’habitatge, com pot ser la cèdula d’habitabilitat, escriptures … Documents importants que ens ajudaran a conèixer detalls de l’immoble com metres quadrats exactes, any de construcció, etc.

D’altra banda, tant si l’habitatge és de lloguer, com si es vol posar en venda, hem de disposar obligatòriament d’un certificat d’eficiència energètica de l’immoble, on quedi reflectida de manera clara l’etiqueta energètica de què disposa. En cas de no comptar amb ella, no podràs publicitar l’immoble i el que és pitjor, podràs enfrontar-te a sancions administratives.

Prepara el pis de lloguer

Entre els passos a seguir per llogar un habitatge, hi ha el de preparar l’habitatge en si. Abans de llançar-te a buscar inquilí comprova que tot estigui bé en el teu pis de lloguer i repara qualsevol desperfecte. Retira els mobles que li donin aspecte de vell a descuidat, dóna-li una mà de pintura i fes una neteja en profunditat.

Hi ha vegades que invertir en petites reformes de millora, ajuda a que l’habitatge de lloguer es revaloritzi, per això és important que, si l’immoble està molt antiquat, apostem per millores en cuina i bany, punts clau de qualsevol casa.

A la recerca del llogater perfecte

Un cop estigui tot en marxa, el següent dels passos a seguir per llogar un habitatge, és posar-se en marxa per trobar l’inquilí perfecte. Amb un bon anunci aconseguiràs donar-li la màxima visibilitat al teu pis de lloguer, publica’l en les principals webs i aviat començaràs a rebre visites.

A l’hora de fer un bon anunci de lloguer presa en consideració alguns punts importantíssims com són el fer unes bones fotografies, amb una correcta il·luminació i en les que aparegui ben reflectit els punts forts de l’habitatge. A més, la descripció que fem de l’habitatge de lloguer, també, és clau de cara a atreure als inquilins. Recorda incloure tot de l’immoble: metres, habitacions, ubicació, transport, zones comunes …. Sigues precís, clar i correcte en la narrativa de l’habitatge.

Un cop publicat el teu anunci, arribarà el moment de gestionar les visites a l’habitatge. Aquesta tasca és una de les més complexes, doncs trobar l’inquilí perfecte no és una missió senzilla. No obstant això, sol·licita la documentació imprescindible per tenir garanties sobre els candidats. Entre tots els candidats a inquilí trobaràs segur a l’inquilí perfecte.

El contracte d’arrendament

Un bon contracte d’arrendament és sinònim de seguretat en el teu lloguer. Recorda que ha d’estar redactat d’una forma senzilla i clara i, per descomptat, sempre d’acord amb la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU).

Per redactar un bon contracte de lloguer i d’acord amb la legislació vigent, haurem de tenir un mínim de coneixements jurídics, ja que la vella tècnica de descarregar un model de contracte d’internet no és suficient. A més, has de assegurar-te que en contracte quedi per escrit tot el relatiu al lloguer, així com drets i obligacions de propietari i inquilí. D’altra banda, en el cas que l’habitatge es lloguer amb mobles o estris, sempre és recomanable incloure un inventari on quedi reflectit i per escrit què es deixa en l’habitatge.

Ajuda professional

Seguir els passos per llogar un habitatge pot ser més complicat del que en un principi et semblarà pel que, per què no busques ajuda professional? A Lloguer Segur t’acompanyarem de principi a fi en la teva lloguer, assessorant i ajudant-te i, el més important, garantint el cobrament puntual de les rendes el dia 5 de cada mes.

T’oferim serveis exclusius de gestió integral del lloguer, on no hauràs de preocupar-te de res i, a més, comptaràs amb l’assessorament professional i personal del nostre equip. Mantenim la morositat en el 0%.

Tens algun dubte? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.