5 preguntes i respostes abans de llogar un pis

Per evitar problemes entre el propietari i el llogater, durant el temps que duri el lloguer, és important que les dues parts tinguin molt clar quins són els seus drets i obligacions. Per això, en aquesta ocasió ens centrarem en diverses preguntes que ha de realitzar l’arrendatari abans de signar el contracte de lloguer d’un pis.

Quan cal pagar la renda?

Perquè evitis maldecaps amb el propietari de l’habitatge, és important que recordeu quan s’ha de fer efectiu el pagament de la renda. Des de Lloguer Segur, et recomanem que aquest aspecte ho deixeu reflectit en el document d’arrendament perquè, en el transcurs d’aquest, no sorgeixin dubtes. En general, el reintegrament se sol realitzar els primers dies del mes o quan ha transcorregut la mensualitat completa.

Qui paga què

Quan lloguis un pis, és fonamental que tinguis clar qui s’ha d’encarregar de cada cosa. Nosaltres et recomanem que sigui el propietari qui faci front a dels impostos (IBI), la comunitat de propietaris i les reparacions necessàries per mantenir l’habitatge en un bon estat. Així mateix, recomanem que siguin els inquilins els que costegin els subministraments (aigua, llum, gas), la taxa d’escombraries i les tasques de manteniment per l’ús habitual de l’immoble.

Estan donats d’alta dels subministraments?

Abans de signar un contracte de lloguer, assegurat de que els subministraments estan donats d’alta. Encara que l’inquilí hagi de pagar el consum mensual, has de saber que la tasca d’activar la llum, l’aigua i el gas li correspon al propietari de l’habitatge. Recorda’t de posar al teu nom als subministraments quan entris a viure-hi!

És obligatori pagar una fiança?

Per descomptat. En llogar un pis hauràs de lliurar al teu propietari els diners corresponents a la fiança. Aquesta quantia ha de ser ingressada a l’organisme corresponent.

Qui ha de figurar en el contracte?

Tot i que és una pregunta que sol passar desapercebuda, és important que sàpigues qui ha de figurar en el contracte d’arrendament. Des de Lloguer Segur et recomanem que, en el document de lloguer, apareguin tots els propietaris de l’immoble, així com la totalitat dels inquilins majors de 18 anys.

Tens més preguntes per al propietari a l’hora de llogar un pis? Expliqueu-nos!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 5 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.