5 preguntes que has de fer abans de llogar una vivenda

Estàs a punt de llogar una vivenda per primera vegada a la teva vida i estàs una mica desorientat amb què és el que has de preguntar i què és el més important. En aquesta entrada et donem les claus i formulem tots aquests dubtes que has de plantejar abans de llogar un pis.

coses a fer abans de llogar una vivenda

Què està inclòs i què no ho està a la teva renda?

Quan llogues un habitatge has de saber coses com qui ha de pagar la comunitat, a qui li correspon la taxa d’escombraries o qui és l’encarregat de l’IBI. En general, i llevat que s’arribi a un altre acord amb la propietat, el llogater té l’obligació de pagar la renda del lloguer, el consum en subministraments, la taxa d’escombraries, si n’hi ha, i l’ITP. Per la seva banda, el propietari serà responsable d’IBI, la comunitat de propietaris i de les avaries que es produeixin en l’habitatge, sempre que aquestes no siguin responsabilitat del llogater.

Els subministraments al meu nom o al del propietari?

Aquest dubte es sol repetir més habitualment del que es pensa. Tant l’aigua, la llum, com el gas, sempre és recomanable que estiguin donats d’alta quan es posa un pis en lloguer. Un cop arrendat, la titularitat dels mateixos ha de passar a l’arrendatari.

Tot i que en moltes ocasions el que es fa és un canvi en la domiciliació bancària, si es busca seguretat, agilitat i tranquil·litat en el lloguer, s’ha de fer un canvi en la titularitat.

Com s’actualiza la renda?

Anualment les rendes es revisen i aquestes s’actualitzen en base a un índex de referència. Si es vol ser el més exacte possible en l’actualització de la renda de lloguer, et recomanem que ho facis a través de l’Índex Actualitzador de Rendes de Contractes de Lloguer (Índex ARCA)

Puc tenir mascotes?

Si tens un animal de companyia, recorda que el propietari ho ha de saber i que has de consultar si estan permesos en l’habitatge de lloguer. Per norma, no solen posar impediments, però cal comunicar-ho des del primer moment.

Les reparacions a qui li corresponen?

Aquest tema preocupa tant a propietaris com a llogaters d’un habitatge de lloguer. En aquesta entrada podreu veure casos concrets de quan li correspon a una o altra part.

Esperem que et serveixin els nostres consells per llogar, si se t’acut algun dubte més pregunta i te’l resolem.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × one =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.