5 trucs per estalviar en la nova factura de la llum

Com et comptàvem fa uns dies, des de l’1 de juny entra en vigor a tot Espanya la nova tarifa de la llum 2.0 TD . Avui et portem els millors consells per estalviar en la factura aplicant una sèrie de consells molt senzills. Pren nota!

ESTALVIA EN LA TEVA FACTURA AMB LA TARIFA DE LA LLUM 2.0 TD

Des que va entrar en vigor la nova tarifa de la llum 2.0 TD el preu de l’electricitat varia en funció de trams i horaris fixats : Hores vall (preu més barat), Hores planes (preu intermedi) i Hores punta (preu més car). Però com adaptar el nostre consum a aquests trams i poder estalviar? A continuació, t’ho expliquem:

AJUSTA LA POTÈNCIA

Si tens contractada una tarifa de la llum inferior a 15 kW amb l’entrada en vigor de la tarifa 2.0 TD a més d’una discriminació horària , les tarifes es simplificaran, passant de sis opcions a triar, a una sola, on et facturaran en funció dels tres períodes d’horaris establerts (punta, plana i vall) pel que pagaràs sobre la base de l’electricitat que consumeixis segons l’hora .

D’altra banda, si mai han saltat els ploms a casa, tot i tenir tots els electrodomèstics encesos, és moment de revisar la potència contractada , com més gran sigui, més pagaràs, i cal sospesar la possibilitat de contractar-ne menys, a més a més, fins al 31 de maig de 2022 podràs fer fins dos canvis de potència sense cap cost .

APAGA ELS APARELLS EN STANDBY

Se li coneix com el consum silenciós i és que els aparells, encara que sembli que estan apagats no ho estan pel que continuen consumint. Desendollar els aparells i evitar deixar-los en standby o hibernació poden estalviar-te fins a un 10% en la factura de la llum .

REVISA LA INSTAL·LACIÓ ELÈCTRICA

Tant per seguretat com per estalvi és important revisar la instal·lació elèctrica de qualsevol habitatge periòdicament. Totes les instal·lacions elèctriques pateixen el desgast natural de el pas de el temps i poden provocar el que es coneix com a “punt de fuga d’energia” és a dir, l’energia es surt de les nostres instal·lacions elèctriques, a causa d’una mala instal·lació, cables deteriorats, i el ús de material elèctric de baixa qualitat i poden provocar a més d’accidents, que la factura de la llum es dispari.

AJUSTA L’ÚS DE CALEFACCIÓ I AIRE CONDICIONAT

Tal com us hem explicat en altres ocasions l’ús de calefacció i aire condicionat ha de ser mesurat i hem de regular les temperatures, ja que cada grau de més suposa un 7% d’increment del nostre consum.

De cara a l’estiu la temperatura ideal per a l’interior d’un habitatge ha d’estar entre els 24ºC i 26ºC. Per la seva banda a l’hivern, és important purgar els radiadors, evitar posar objectes a sobre que obstrueixin la sortida de la calor i ni superar les temperatures entre 19 ºC i els 21 ºC.

ÚS EFICIENT DELS ELECTRODOMÈSTICS

Si vols estalviar en la factura de la llum, posa’t al dia dels programes d’estalvi dels electrodomèstics de casa, és a dir rentadora, rentavaixelles, assecadora, frigorífic …

Alguns consells fàcils d’aplicar són:

Rentadora : Utilitza programes curts i amb l’aigua entre 40 ºC i 60 ºC el que suposarà un estalvi de fins a el 40% en la factura.

Rentavaixelles: Intenta sempre utilitzar els programes ECO es gasta un 16% menys d’aigua i un 20% menys d’electricitat que en el programa Normal.

Frigorífic : Ordena’l per així evitar obrir i tancar molt i no fiquis res calent dins. No posis la temperatura a un valor massa baix: una temperatura interior de 5è C a la nevera, i de -18º C al congelador és més que suficient per conservar la majoria dels aliments.

Vols saber més sobre la tarifa de la llum 2? 0 TD i estalviar en la factura de la llum ? En AS Energy et donem tota la info i t’oferim la tarifa de llum que millor s’adapta a les teves necessitats sense permanència, amb informació clara i veraç i amb la millor atenció a client. Entra ja a la seva web!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + sixteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.