6 errors comuns en el lloguer de pisos

Diàriament centenars de propietaris decideixen posar en lloguer els seus habitatges i d’altres no es decideixen per por. El lloguer de pisos pot comportar molts riscos que són fàcils d’evitar sabent quins són els errors més comuns.

1. Posar el preu fora de mercat

Hi ha la falsa creença que posant el lloguer per sobre del preu de mercat aconseguiràs pagar la hipoteca, treure’t uns estalvis extra o que els inquilins et cuidessin el pis millor ¡Fals! Si comets aquest error el millor que et pot passar és que no aconsegueixis llogar el pis, el pitjor, llogar i que et deixin de pagar.

2. No comprovar la solvència de l’inquilí

Un dia arriba a visitar el pis una parella encantadora i molt ben posada. Tens tan clar que són els llogaters perfectes i ideals que no els demanes res més que la identificació i en uns dies ja estan vivint al pis. Tot sembla ple de llum i de color, fins que arriba final de mes i … Zas! No et paguen la renda.

Les aparences enganyen, per la qual cosa sempre és recomanable comprovar la solvència de l’inquilí, demanar referències, documentació …

3. Manca de certificat energètic

El desconeixement de la seva obligatorietat no t’eximeix de tenir per llogar el pis. A més, si la teva idea és escaquearte pensant que no passarà res, t’informem que es fan revisions periòdiques i que les multes arriben fins als 6.000 €

4. Fiances no dipositades i contractes il·legals

Si no diposites la fiança a l’organisme competent caus en un greu error i si a això li sumes, un contracte d’arrendament amb clàusules abusives o no conforme a la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) Estàs perdut!

Per llogar el pis, tot en regla i sota la normativa 😉

5. Pisos no idonis

No tot val per llogar! Si el pis no està en condicions idònies i adequades, no es pot arrendar. Compleix uns mínims: higiene, neteja, arranjaments, pintura …

Per descomptat un requisit fonamental és tenir la cuina equipada i els subministraments donats d’alta.

No recórrer a professionals del lloguer.

No prescindeixis dels professionals del lloguer, el seu assessorament i coneixements permetran que el procés sigui més ràpid, segur i per descomptat amb Lloguer Segur podràs mantenir la tranquil · litat que cobraràs puntualment les teves rendes els dies 5 de cada mes.

Si evites cometre aquests errors i segueixes els nostres consells, aconseguirà llogar el pis de forma segura;-)

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.