8 consells per llogar un pis per primera vegada i no tenir problemes

Estàs a punt de convertir-te en inquilí, però necessites trobar el pis ideal per fer el pas. No és fàcil trobar un que compleixi amb tots els teus requisits: situació, preu, característiques … A vegades d’un simple cop d’ull pot semblar que has trobat el que busques, però estigues ben atent als següents consells per llogar un pis i no portar-te una decepció .

 

1. Presta molta atenció

A l’hora de fer la primera visita de la teva futura llar tingues ben oberts els ulls. Presta atenció a tots els detalls i tota la informació que et doni la persona que t’ho està ensenyant. És important que no et quedis amb la primera impressió, així que si ho necessites visita’l de nou.

2. Pregunta

Tot i que sembli que t’ho estan explicant tot, a l’hora de decidir-se a llogar un pis és important que facis un llistat de preguntes. Un cop el tinguis llest no tindràs més que fer que anar plantejant totes les qüestions. Temes jurídics, administratius, etc. No et tallis i pregunta!

3. Millor el lloguer professional

Tot i que molts propietaris que opten per llogar un pis de forma particular, sempre és millor optar per professionals. Contactant amb professionals del sector ens assegurem que han de passar entre llogater i propietari i que tot es realitzarà conforme a la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU)

4. Llegeix i rellegeix

Signar les coses sense llegir és un error molt greu. En llogar un pis se’t facilitarà un contracte que has de llegir a ulls clucs. La lletra petita, les clàusules i totes les condicions has de tenir molt clares abans de signar. Pren-te tot el temps que necessitin i llegeix de principi a fi.

5. Revisa

Un cop has signat el contracte, en general tens un mes per revisar que tot estigui com hauria. Electrodomèstics, mobiliari si ho té i instal · lacions han d’estar en perfecte estat de revista. Si trobes algun error no dubtis en comunicar-ho al propietari perquè ho arregli. D’aquesta manera evitaràs problemes amb la fiança al finalitzar el contracte.

6. Alta dels subministraments

Encara que no és el més comú, l’habitatge pot no tenir donats d’alta subministraments com aigua, llum i gas. Si això ocorregués el propietari s’encarregarà de fer-ho, ja que per poder llogar un pis, l’immoble ha d’estar en condicions òptimes d’habitabilitat.

7. Certificat d’Eficiència Energètica

Des del passat estiu és obligatori tenir en vigor un certificat d’eficiència energètica per al lloguer de qualsevol pis. No ho dubtis i demana-ho. Podràs conèixer la qualificació de l’immoble i estimar com serà el consum d’energia. Si dubtes entre dos pisos de similars característiques la qualificació energètica pot ser determinant. Amb una qualificació A enfront d’una qualificació G pots estalviar uns quants euros en les teves factures.

8. Assegura’t que la teva fiança es diposita

Un cop signat el contracte, aquest és un aspecte important a tenir en compte en el lloguer d’un pis. La llei obliga al propietari a dipositar la fiança en l’organisme corresponent de cada comunitat autònoma.

Aquest punt és important, un cop dipositat els diners queda en terreny neutral per recuperar sense problemes la fiança quan correspongui si és oportú.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − 4 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.