Aire condicionat i covid-19. Pot entrar a casa meva?

En plena fase de desescalada comencen a sorgir centenars de dubtes sobre la encara tan desconeguda Covid19. Ja sabem com desinfectar l’habitatge i evitar que entri el virus a casa, però, és possible que amb el aire condicionat es propagui pel meu habitatge de lloguer? Analitzem aquests i molts més dubtes i et donem les claus per poder posar l’aire al teu habitatge.

Si consultem entre diferents experts trobarem contradiccions sobre el aire condicionat d’un habitatge i la propagació de la Covid19 . D’una banda, hi ha els viròlegs que consideren que són aparells idonis per a la seva propagació, doncs al mantenir-se el virus en l’aire, aquests actuen com a conductor a altres habitacions, mentre que altres opinen que pot tenir una incidència molt baixa , encara que si recomanen mesures de control i de seguretat.

En aquest punt, cal assenyalar que amb la nova normalitat a les portes del nostre dia a dia, també hem de dur a terme una sèrie de protocols a l’hora de posar l’aire condicionat en el nostre pis de lloguer i així evitar qualsevol incidència provocada per el coronavirus.

MESURES PREVENTIVES PER DISMINUIR EL RISC DE TRANSMISSIÓ DE LA COVID19 AMB L’AIRE CONDICIONAT

Sabem que durant els mesos més calorosos de l’any és complicat prescindir dels aparells d’aire condicionat en un habitatge, més encara en algunes zones d’Espanya com el centre, llevant i el sud. Per això, aquestes són algunes mesures a prendre en compte per poder posar l’aire condicionat a un habitatge de lloguer sense preocupacions:

  • Ventilació diària de l’habitatge.
  • Neteja de conductes i el canvi de filtres d’aire.
  • Higiene, desinfecció de sòls, mobles, finestres … per eliminar el risc de contagi per possible contaminació de superfícies pel virus.

Encara amb la menor incidència possible sempre és recomanable dur a terme uns protocols d’higienització en els nostres pisos de lloguer, d’aquesta manera evitarem que el virus entri o es quedi a casa nostra.

D’altra banda, un altre aspecte important a destacar és la temperatura a la qual posem l’aire. Encara els científics no han pogut demostrar la resistència tèrmica d’aquest virus, per tant, no es pot afirmar que el virus duri menys temps davant temperatures altes o baixes. Dit això, si volem respectar el medi ambient i a la mateixa vegada mantenir la factura a ratlla, mai haurem de pujar la temperatura dels 24 i 26 graus.

Aquesta mesura ens ajuda a no gastar en excés emprant l’aire condicionat i a ser sostenibles. A més, mantenir la temperatura correcta també ens beneficiarà a la nostra salut.

En darrer lloc, volem recordar-vos alguns consells per tenir els vostres pisos de lloguer fresquets sense haver d’abusar en excés dels aires condicionats. Elements com tendals, cortines o tancar les persianes en hores concretes, ens ajudaran a tenir una temperatura perfecta a casa nostra.

Segueix aquests consells i podràs gaudir aquest estiu de l’aire condicionat en el teu pis de lloguer.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 5 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.