Així seran els pisos de lloguer del futur

En plena era digital en què sortir al carrer sense mòbil o viatjar sense un dispositiu electrònic se’ns fa costa amunt, veiem com cada vegada més coses s’adapten a les noves tecnologies. I és que ja podem demanar una cita mèdica online, tramitar qualsevol paper burocràtic per l’ordinador i fins a pagar a través del mòbil. Com no podia ser d’una altra manera, en matèria d’habitatge, les coses avancen a la mateixa velocitat i les cases ja comencen a donar els seus primers passos tecnològics gràcies a la domòtica.

Per a aquells que encara no n’hagueu sentit a parlar, la domòtica és una automatització de l’habitatge, de manera que convertim a aquesta en un espai intel·ligent que ofereix serveis de gestió energètica, seguretat, benestar i comunicació. La domòtica en un habitatge de lloguer suposa un doble estalvi, tant en temps com en diners. Vols conèixer alguns dels gadgets què ja s’estan implantant a les llars?

domotica

Acomiada’t de les claus

En algun moment de la nostra vida tots hem perdut les claus del pis i ens ha tocat trucar al manyà d’urgències. Gràcies a la domòtica i a l’evolució en panys, no tornaràs a necessitar claus per entrar a casa. L’últim en tecnologia d’habitatge són els panys intel·ligents, uns dispositius que ens permeten obrir la porta mitjançant codi, amb el mòbil o si ho prefereixes, a través del teu empremta dactilar.

Encara que a priopri et pugui semblar insegur, aquesta testat que són el sistema més segur per a un pis de lloguer, ja que no només posseeix un filtre de seguretat anti trencaments, rossinyols o trepants, sinó que t’avisa si et deixes la porta oberta, quantes vegades i en quins horaris s’accedeix o si detecta una situació de perill, és capaç de bloquejar la porta i avisar a la policia.

A més, amb aquest tipus de panys, ja no et caldrà deixar les claus en la teva absència a un veí o familiar, ja que en el cas d’haver d’accedir a la casa, podràs donar-los tu mateix entrada amb només prémer un botó del telèfon mòbil.

Controla la temperatura i la factura

Arribar a casa i que els pingüins corrin pel passadís després d’un dia de treball dur, fa molta mandra oi? Amb els controladors de temperatura domòtics, a més de triar tu quan ha de saltar la calefacció o l’aire condicionat, aprendràs a estalviar en la factura. I és que, aquest tipus de sistemes intel·ligents, ens suggereixen les millors hores de connexió, les previsions de temperatura i és capaç d’ajustar els graus a les necessitats de cada habitació del pis de lloguer.

Persianes automàtiques

Potser sigui un gran sistema per acomiadar-nos definitivament del despertador, però sobretot una de les majors avantatges de les persianes automàtiques és que podem controlar remotament, i així escollir si aquestes han d’estar tancades en plena onada de calor, obertes quan més fred fa o intermèdies quan no estem a casa i no volem que els lladres s’assabentin.

L’últim en electrodomèstics

Al mercat ja podem trobar electrodomèstics adaptats a la domòtica i que es connecten a través de la wifi de la llar. D’aquesta manera, la nevera del teu pis de lloguer ja et pot avisar de si està pròxim a caducar algun aliment o fins i tot, fer per si mateix, la llista de la compra.

El mateix passa amb les noves vitroceràmiques, capaços de controlar els greixos que menges i d’analitzar la teva dieta i fins i tot de proposar-te un menú personalitzat en funció del que tinguis a la nevera. I si el teu no és rentar ni planxar els nous models de rentadora que anuncien els experts en intel·ligència artificial (AI) ja ens avancen que amb dipositar la roba bruta a la rentadora, aquesta es programarà sola i en qüestió de minuts te la retornarà neta i planxada ¿Al·lucinant veritat?

Estàs disposat a convertir el teu pis a una de les cases del futur? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × one =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.