Aprèn a il·luminar bé un habitatge

Encara que no ho creguis la il·luminació d’un habitatge de lloguer és clau, no només per aconseguir que sigui més confortable, sinó també, perquè aquesta repercuteix directament en la nostra butxaca i, per tant, en la factura. En aquesta entrada t’ajudem a il·luminar el teu habitatge amb uns senzills passos. No t’ho perdis!

Quants punts de llum necessito?

Segur que t’has fet aquesta pregunta i et resulta difícil determinar exactament quin número de punts de llum necessites a casa teva. El primer que has de tenir clar, és que no et pots quedar curt, ja que patiràs de fatiga visual, però tampoc passar-te, ja que el consum es dispararà i pots patir d’enlluernaments.

Existeixen calculadores online que ens permeten computar el nombre de lúmens necessaris segons l’habitació que vulguem il·luminar, però, si tens qualsevol dubte, et recomanem que contactis amb un electricista de confiança que t’ajudarà a realitzar el càlcul.

Com il·luminar per zones?

El dormitori

Abans de dormir moltes persones aprofitem per relaxar-nos llegint un bon llibre. Ull amb el tipus de llum de nit que escollim perquè els nostres ulls es poden ressentir. Les més recomanables són les que són modulables i que, per tant, podem orientar, de manera que, sempre quedi il·luminat el nostre llibre de cap a peus.

Si vols posar un llum de sostre, la tonalitat de la llum és clau, ja que és ideal optar per colors càlids que generaran un ambient acollidor i de relaxació.

la il·luminació

Saló

Segurament després de l’habitació, el saló es una de les estances on més temps passem del nostre pis de lloguer. Igual que ocorre amb la decoració, en la il·luminació també hi ha modes. Una de les últimes, ens suggereix que, a l’hora d’il·luminar el nostre saló, fixem la llum cap a les parets i no cap als sòls, de manera que aconseguirem major amplitud de la zona.

Aprofitar la llum natural de finestres o terrasses i utilitzar llums supletoris per a crear ambients de relaxació, són clau en la correcta il·luminació d’un saló.

la il·luminació

Bany

L’última moda ens porta tires lluminàries en diferents parts del bany, de totes maneres, si no ets de tanta llum en la neteja, opta pel clàssic, llum a la part superior si pot ser blanca, amb la qual evitaràs ombres a l’hora de mirar-te en ell.

la il·luminació

Despatx

Per a aquest espai on ens asseiem per a seguir amb la feina, hi ha dues claus fonamentals. La primera, sempre hem de situar la zona de treball a prop d’una finestra, d’aquesta manera aprofitarem al màxim la llum natural. D’altra banda, és importantíssim disposar d’un flexo potent i per descomptat, d’una bombeta led de gran capacitat.

la il·luminació

Exterior

Ja sigui un jardí, una terrassa o un balcó, és imprescindible donar un toc de llum. En el aquest cas hi ha dos tipus d’il·luminació que has d’utilitzar. D’una banda, la que podem denominar llum de seguretat i és aquella que ens serveix per no ensopegar i ens guia per a accedir a la casa. D’altra banda, la decorativa i que ajudarà a donar un toc chic a la nostra llar.

la il·luminació

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.