BUSCO PIS DE LLOGUER: 5 COSES A TENIR EN COMPTE

Prendre la decisió d’anar-se’n a viure de lloguer, és molt important. Per això, hem preparat aquesta entrada especial, per a facilitar-te tot: com buscar pis de lloguer?, On?, què cal tenir en compte? Resolem aquests i molts altres dubtes als futurs inquilins.

QUÈ HE DE TENIR EN COMPTE SI BUSCO PIS DE LLOGUER?

Fins fa no molts anys, per buscar pis de lloguer, agafàvem diari i bolígraf i trucàvem a tots els anunciants o sortíem al carrer en recerca d’un cartell de “es lloga” al nostre barri desitjat. Avui en dia les coses han canviat molt i ja podem trobar casa sense necessitat de desplaçar-nos . Amb una simple visita a la secció d’immobles de Lloguer Segur , trobaràs l’habitatge que sempre has volgut llogar. A cop de clic, podràs visitar tots els immobles disponibles de lloguer a la ciutat que t’interessa, veure les imatges de l’habitatge, consultar la informació bàsica, el transport de la zona o fins i tot, fer una visita virtual. A més, si l’habitatge compleix amb tots els teus requisits, pots concertar una visita presencial o senyalitzar.

Per a tots els inquilins que en aquests moments es troben en situació de “busco pis de lloguer” aquí teniu uns paràmetres claus de seguir per trobar casa ràpid i tenir un lloguer segur.

LA ZONA

En primer lloc, hem de determinar la localització que més ens interessa. Ciutat o corones?, proximitat a el lloc de treball o zona de serveis i transport? Aquestes són algunes de les preguntes que t’has de fer. La zona és clau per donar el primer pas en la recerca d’un habitatge, a més hem d’analitzar quins serveis bàsics tenim disponibles (hospitals, col·legis, poliesportius …) a més del transport públic, parcs, comerços o zones d’aparcament. És important estudiar en profunditat què característiques i serveis té el barri on ens interessa llogar l’habitatge, d’aquesta forma el nostre dia a dia serà més senzill.

EL TIPUS D’HABITATGE

Un cop escollida la zona que més ens interessa, toca posar-se a buscar habitatge de lloguer , però què és el que busques? Abans de res, et recomanem que facis una petita llista amb les característiques que ha de complir l’immoble que t’interessa (número d’habitacions, banys, metres quadrats, terrassa, piscina, gimnàs, ascensor …) Cadascú tenim unes necessitats pròpies així que és important fer una llista de control amb els imprescindibles que vols que compleixi el teu futur pis de lloguer.

EL PREU

Per a aquest punt haurem de fixar-nos una quantitat límit que no podrem superar i amb la qual sapiguem que podem assumir el pagament de la renda de signatura folgadament. Segons la ciutat, el districte, l’oferta i la demanda, cada lloc difereix molt en preu, per això és important conèixer la situació del mercat de lloguer per poder-te fer una idea de per quant es lloguen els pisos que compleixen les teves característiques desitjades.

INTERIOR, MOBILIARI I SUBMINISTRAMENTS

Un altre aspecte que hem de tenir en compte és l’interior de l’habitatge, el seu estat , neteja i si es troba moblat o sense moblar. A més, és important que cuina i banys es trobin completament equipats i que els subministraments estiguin donats d’alta , tot i que a la formalització del contracte de lloguer, s’haurà de canviar la titularitat dels mateixos.

CONDICIONS DE L’LLOGUER

Amb el pis de lloguer que t’agrada ja escollit, toca consultar amb la propietat o la immobiliària les condicions per poder-lo llogar. Per quant de temps es pot llogar ?, quina documentació necessites per ser candidat a inquilí ?, necessites una assegurança ?, avalador? … en aquest apartat seran diverses les preguntes que hagis de formular.

Una cosa imprescindible que has de saber és que el contracte per a la formalització del lloguer ha d’estar d’acord amb la estipulat en la Llei d’Arrendaments Urbans . Actualment la durada dels lloguers és de cinc anys, prorrogables fins a tres més, i el llogater desistir d’ell mateix, transcorreguts sis mesos des de la signatura del contracte, però sota penalització. D’altra banda, en el contracte hauran d’estar redactats drets i obligacions de propietari i inquilí, haurà d’anar signat per totes les parts i en ell haurà d’aparèixer totes les persones majors d’edat que hi viuran a l’habitatge.

Aquests són els nostres tips si busques pis de lloguer , si tens algun dubte, estarem encantats de resoldre totes les preguntes!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − seven =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.