Canviar el titular de la llum en un pis de lloguer, com es fa?

A l’hora de llogar cal tramitar infinitat de coses, fins i tot quan ja s’ha signat el contracte d’arrendament. Una d’aquestes coses que porten de cap a propietaris i llogaters és el fet de canviar la titularitat de la llum en un pis de lloguer Vols saber per què i com es fa? ¡Atent!

llogater

El llogater, titular del contracte de la llum

Un inquilí no només ha de responsabilitzar-se del pagament de les rendes, els subministraments també li corresponen. Per evitar problemes, el més recomanable és canviar la titularitat de llum en un pis de lloguer per posar-la a nom del llogater. D’aquesta manera, el propietari s’eximeix de qualsevol obligació i tota la responsabilitat recau en l’arrendatari.

Quan i com es fa el canvi?

El més recomanable és fer-lo efectiu a la formalització de l’arrendament, és a dir, després de signar el contracte de lloguer. Per norma, a través de telèfon i presentant les dades i documents necessaris la companyia subministradora el tramitarà en uns 15 o 20 dies.

Canvi de titularitat i no de domiciliació

Canviar la titularitat de la llum en un pis de lloguer, no és el mateix que canviar la domiciliació bancària. En aquest segon cas, encara que les factures li arriben a l’inquilí, el responsable és el titular anterior, és a dir el propietari. Si es canvia únicament la domiciliació bancària i l’inquilí deixa de pagar la responsabilitat recau en el propietari.

Necessites ajudar per tramitar el canvi de titularitat en el teu pis de lloguer? Podem ajudar-te. Contacta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + six =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.