És necessària la cèdula d’habitabilitat per llogar un pis?

La cèdula d’habitabilitat és imprescindible per poder posar en lloguer un immoble, sense ella no podràs viure al pis, ni contractar subministraments i corres el risc d’exposar-te a una multa. En aquest article t’expliquem al detall què és la cèdula d’habitabilitat, per a què serveix i quant dura. Atents!

Cèdula d’habitabilitat

Què és la cèdula d’habitabilitat?

La cèdula d’habitabilitat és un document en el qual trobaràs que l’immoble reuneix totes les condicions necessàries per poder viure. És obligatòria per llogar o vendre un habitatge i en ell apareix reflectida informació com l’adreça del pis, la superfície útil, el seu llindar màxim d’ocupació.

Per a què serveix?

La cèdula d’habitabilitat certifica que l’habitatge és habitable i acredita el compliment de qualitat. A més és imprescindible per poder donar d’alta els subministraments (aigua, gas i electricitat …)

Quins tipus hi ha?

  • Primera ocupació: per a habitatges de nova construcció o quan s’ha ensorrat un edifici, deixant només la façana.
  • Primera ocupació de rehabilitació: per a habitatges que com indica el nom s’han rehabilitat (subdivisions, canvi d’ús per crear un habitatge, ampliacions etc.).
  • Segona ocupació: per a habitatges que ja existeixen.

Vigència de la cèdula d’habitabilitat

En la mateixa cèdula d’habitabilitat apareix la data de vigència, però aquelles concedides o renovades des de l’entrada en vigor del Decret 259/2003 tenen una durada de 15 anys, mentre que les expedides amb anterioritat caducaran als 10 anys.

Encara que un pis tingui la cèdula d’habitabilitat, aquest no servirà per llogar si no està en un estat idoni o s’ha realitzat millores d’adequació.

Recorda que si tens algun dubte més sobre la cèdula d’habitabilitat, del lloguer o l’habitatge pots consultar-nos aquí.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 10 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.