Claus per desinfectar i netejar el teu pis de lloguer i evitar contagis

Avui volem explicar-vos els millors consells perquè els vostres pisos de lloguer estiguin desinfectats. El principal objectiu d’aquesta entrada és que intentem i evitem introduir el virus (Covid19) a casa nostra, per això, us expliquem com hem de netejar els nostres pisos de lloguer i quines mesures d’higiene hem de dur a terme quan tornem al carrer.

DESINFECCIÓ D’UN PIS DE LLOGUER

CUINA I BANYS

Es tracta dels espais més sensibles i on es troba la gran part de bacteris. Per netejar aquestes zones els productes més recomanem són el lleixiu i l’amoníac. És molt important, que repassem diàriament totes les zones i que fem especial èmfasi en aixetes, poms, tiradors …. Recorda que cal netejar amb assiduïtat i diàriament, les zones que més es toquen com fogons, piles …. Ara que tenim temps, dediquem quinze minuts a el dia a repassar cuina i bany dels nostres pisos de lloguer, una mesura essencial perquè el virus no entri a casa nostra.

FINESTRES

Cal netejar finestres i vidres per l’interior i l’exterior. Per desinfectar correctament, pots fer servir amoníac, encara que recorda que aquest sempre ha d’estar dissolt en aigua. Un truc casolà, i també desinfectant és el vinagre. Diluït en aigua tèbia, neteja els vidres, els deixa sense empremta i desinfecta.

TÈXTILS

Ara més que mai hem d’estar molt pendent dels tèxtils de la llar, tovalloles, llençols, la roba d’estar per casa, a més de pijames. El nostre consell és que els rentis amb certa periodicitat, setmanalment, per exemple, i que incloguis a la rentadora a més de la pastilla o les pols de detergent, un raig de lleixiu per a roba de color o blanca, depenent del contingut de la rentadora.

Si tens cortines, cobrellits, fundes nòrdiques, fundes de sofàs o mantes, és moment de donar-los un rentat i deixar-los també desinfectats. El mateix passa amb tapissos o catifes. En el cas d’aquestes últimes, us recomanem utilitzar amoníac diluït en aigua, desinfectant i eliminador d’olors.

SÒLS

Quan sortim a la compra, a llençar les escombraries, al centre mèdic o treure a el gos, intentem descalçar abans d’entrar a casa. D’altra banda, els sòls poden netejar amb lleixiu, el millor desinfectant, sempre que siguin terratzos, en cas de parc o tarimes us recomanem el vinagre diluït en aigua.

OBJECTES CONCRETS

Presta molta atenció a la neteja de poms, picaportes, porta d’entrada, intèrfon, comandament a distància, telèfons …. Són elements que fem servir amb freqüència i on es pot adherir el virus amb facilitat. Per netejar aquestes zones cal utilitzar un drap amarat en alcohol i fregar freqüentment i diverses vegades a el dia.

COM EVITAR PORTAR EL VIRUS A CASA

Com saps, quan entris de casa la primera mesura que has de prendre és rentar-te les mans. Intenta no tocar res de casa (poms, portes, parets …), fins haver-te rentat bé les mans. Recorda que el procés de rentar-te les mans, ha de ser el correcte, no n’hi ha prou amb mullar i posar una mica de sabó, cal fregar-bé, durant segons i esbandir i assecar-les correctament.

D’altra banda, el rentat de mans, no només es deu fer a l’entrar a casa, durant el dia hem de netejar-les constantment. Com us comentàvem anteriorment, cada vegada es recomana més, que en la mesura del possible fem servir una roba diferent quan haguem de sortir, a la qual fem servir a casa i que abans d’entrar, ens nuem els peus, per no només evitar el coronavirus, sinó també un altre tipus de patògens.

La primera mesura i la més important és que tots ens quedem a casa. Segueix els nostres consells per evitar contagis i pren les mesures que les autoritats sanitàries ens recomanen contra el COVID19.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.