5 claus per ser un bon llogater

Igual que vols un bon propietari, quan algú posa el seu habitatge en lloguer, espera trobar un bon inquilí que sigui fiable, solvent i complidor. Si vols ser el llogater perfecte, l’inquilí 10 no et perdis les claus que tot bon inquilí ha de complir en el lloguer.

buen inquilino

5 claus per a ser un bon llogater

Compromís

Signar un contracte d’arrendament suposa un compromís legal molt seriós. Com inquilí assumeixes els drets d’ús l’habitatge com a residència, però també adquireixes moltes responsabilitats. Un bon llogater és conscient de tot això i es compromet a complir amb totes i cadascuna de les seves obligacions. Per això, hem de ser respectuosos amb tot el que s’ha pactat en el contracte de lloguer, des de realitzar el pagament de la renda puntualment, fins a complir amb el temps de durada. D’altra banda, en signar un contracte de lloguer assumeixes altres compromisos com són, el respectar cadascuna de les clàusules, no subarrendar l’immoble o realitzar activitats alienes a l’objecte final de l’immoble.

Un inquilí perfecte és aquell que compleix fil per randa amb tot el relacionat amb el seu lloguer i gaudeix vivint de lloguer.

Responsabilitat

Un bon llogater és responsable. Responsable amb els pagaments, amb l’immoble i amb el seu manteniment. Puntualment pagarà les rendes, així com abonar els diners corresponents a les seves despeses en subministraments. A més, serà responsable dels seus actes tant de cara al propietari, com a la comunitat de veïns.

Un bon inquilí és conscient i no oblida el que pot i el que no pot pagar.

Com a bon llogater, sempre serà important que a més de l’assegurança de la llar que tingui en vigor la propietat de l’immoble, tinguis un com arrendatari dels denominats com a responsabilitat civil contra tercers, que et cobrirà davant de possibles accident o contratemps habituals en el nostre dia a dia. A més, seràs responsable de mantenir una bona relació amb el propietari, però també amb els teus veïns i comunitat, evitant conflictes o molèsties a la comunitat.

Cuida del teu inmoble

Tot bon inquilí ha de cuidar de casa seva, de la seva llar. Mantenir-lo net i en bon estat serà molt important, per a això haurà de responsabilitzar-se del manteniment habitual de l’immoble que, com sabeu li correspon sempre a l’inquilí. La cinta de la persiana, la neteja de l’aire condicionat … Són coses que un bon inquilí farà sense necessitat que ningú l’hi demani.

Si sorgeix qualsevol avaria, sempre se la comunicarem al propietari i intentarem tenir l’habitatge en perfecte estat de conservació. A més, si vols donar un toc personal a la casa, informa al propietari i recorda que, a l’hora de finalitzar el contracte, has de lliurar l’habitatge en les mateixes condicions en què et va ser lliurat.

Respectar els terminis i mantenir una bona i correcta comunicació amb el propietari són un altre dels mantres del bon inquilí. Tot resulta més senzill quan el nostre tracte amb la propietat de l’immoble és correcte i li comuniquem de forma correcta les incidències o dubtes que tenim sobre l’habitatge.

Llogater perfecte

Un bon llogater és l’inquilí perfecte de Lloguer Segur. Fiable, amb una situació econòmica i financera que li permeti assumir el lloguer a què s’opta i, sobretot, complidor. A l’hora de buscar habitatge de lloguer, hem de prendre en consideració què necessitem i quin pagament podem assumir amb solvència. Per a això, sempre és important calcular que mai superem, amb el pagament de la renda del nostre habitatge del lloguer, el 33% dels nostres ingressos. Aquest càlcul ens ajudarà a poder estalviar i al seu torn a assumir possibles imprevistos com poden ser l’avaria del cotxe, anar al dentista ….

A Lloguer Segur no només tenim un bon inquilí esperant per tu, sinó que tenim al millor, tenim el llogater perfecte per al teu pis de lloguer, t’ho perdràs? Contacta’ns i comença a gaudir del lloguer del teu pis.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 2 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.