Com actuar davant d’un incendi al teu pis de lloguer?

Un descuit, una mala instal·lació o un sobreescalfament són els motius més freqüents per els quals es generen els incendis en habitatges. Ara, durant els mesos de fred, amb l’ús d’estufes o brasers els sinistres en els immobles es multipliquen. Perquè el succés no s’agreugi i, el més important, t’afecti el mínim possible, cal saber una sèrie de consells bàsics que t’ajudin a actuar davant d’un incendi al teu pis de lloguer.

incendi

Si l’incendi és petit

Si un sinistre d’aquest tipus passa al teu habitatge, el primer que has de fer és avaluar quin tipus d’incendi és. Només has de lluitar contra les flames en cas de que aquest sigui petit i controlable, per això, situa’t entre el foc i la via d’escapament, per si no aconsigueixes reduir-lo. A l’hora d’aquest procés, tingues molt de compte amb l’aigua, no sempre és efectiva i pot empitjorar l’incendi. Per exemple, si comença a cremar una paella, mai l’apaguis recorrent a l’aixeta, agafa una tapa i posa-la sobre, així deixaràs al foc sense oxigen.

No és possible lluitar contra les flames

En cas que el foc hagi adquirit grans dimensions i no puguis fer-li front, el primer que has de fer és fugir del perill, ja saps, la teva vida sempre abans que el material. Si tens temps, intenta tallar el corrent elèctric, l’entrada de gas i tanca la porta on s’ha generat el foc, d’aquesta manera, el foc trigarà més a propagar-se per l’habitatge.

Avisa als serveis d’emergència

Tan aviat com descobreixis el foc i vegis que no pots actuar, has de trucar als serveis d’emergència perquè una dotació de bombers es presenti al teu habitatge en el menys temps possible. Quan et plantegis com actuar davant d’un incendi, en el cas que estigui l’habitatge inundat de fum, has de tirar-te a terra i gatejar, és on més oxigen hi ha. Surt a l’escala de l’habitatge i fuig.

I si el foc no és al meu habitatge?

No només cal saber actuar davant d’un incendi a casa nostra, també has de saber si hi ha un sinistre a casa d’un altre veí. Si aquesta situació es produeix en un pis inferior al teu, has de valorar les vies d’escapament; mai has d’agafar l’ascensor i, si l’escala està plena de fum, refugia’t a casa teva i fes-te veure per la finestra o la terrassa.

Tens dubtes sobre com actuar davant d’un incendi? Pregunta’ns.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − 5 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.