COM CALCULAR LA RENDIBILITAT D’UN PIS DE LLOGUER?

Sovint ens arriben preguntes sobre com calcular la rendibilitat dels vostres pisos. Avui dediquem l’entrada del bloc a resoldre els dubtes que pugueu tenir al respecte. Alerta!

APRÈN A CALCULAR LA RENDIBILITAT D’UN HABITATGE DE LLOGUER

En moltes ocasions heu pogut llegir al nostre blog la importància d’obtenir les màximes rendibilitats en un habitatge de lloguer, però com calcular-les?, què fer per aconseguir-les? En les següents línies us donem les claus i millors consells.

CÀLCUL DE RENDIBILITAT D’UN HABITATGE DE LLOGUER

Si vols conèixer la rendibilitat del teu habitatge de lloguer, el càlcul segueix una fórmula molt senzilla, pots fer-ho de forma bruta o neta, i així conèixer els beneficis obtinguts per un immoble.

Rendibilitat Bruta : Per calcular-la necessites tenir en compte el cost de l’immoble i els ingressos anuals obtinguts per ell.

Rendibilitat Neta : A diferència del càlcul anterior, a el cost i ingressos anuals de l’immoble haurem de restar les despeses anuals que suposa.

DADES OFICIALS DE RENDIBILITAT EN EL LLOGUER

Segons les últimes dades del Banc d’Espanya, la rendibilitat per lloguer ronda el 5%, molt superior a mecanismes d’estalvi més tradicionals, com els terminis fixos. Els grans inversors internacionals i els fons d’inversió saben de la rendibilitat que suposa el lloguer a l’actualitat, de manera que molts estan posant els seus actius en el mercat immobiliari del lloguer. D’altra banda, ens trobem en un moment propici per treure un immoble de lloguer, ja que hi ha una forta demanda i l’oferta escasseja.

ELS COSTOS DE TENIR UN HABITATGE BUIT

Tenir un habitatge tancat, lluny del que es creu, genera moltes despeses. Despeses molt més dures de portar ara en plena època pandèmica. Anualment un pis tancat costa de mitjana uns 2.500 € si prenem en consideració la despesa d’impostos, comunitat de propietaris, assegurances, mínims de subministraments …

A més, corre un risc afegit, i és el de patir la ocupació de l’immoble. Segons dades oficials, en els últims cinc anys la ocupació d’habitatges ha crescut un 58% i la mitjana per desallotjar els okupes supera l’any entre procediments judicials, data de llançament i desallotjament.

Amb el pas de tenir un habitatge buit a posar-la en lloguer, no només evitaràs situacions desagradables com que l’habitatge pugui ser ocupat, sinó també, rendibilitzar l’immoble i sufragar despeses  Has de tenir en compte que, al llogar un immoble, a més de rebre una renda mensual per l’habitatge, hi ha despeses que deixes de pagar tu i que correspondran a l’inquilí, com poden ser els subministraments, el manteniment …

COM FER MÉS RENDIBLE UN HABITATGE

Si estàs pensant en rendibilitzar un habitatge, la millor opció és el lloguer. Per a això, abans de fer el pas de posar-la al mercat, és important que condicionis l’immoble i el preparis. La rendibilitat que s’obté per un habitatge de lloguer reformat i en bon estat sempre és superior a la dels habitatges que es mantenen sense millores. Per això, hem de preparar l’habitatge, revisant el bon funcionament de tot, reparant qualsevol avaria, pintant l’immoble o realitzant obres de millora. A més, hi ha tècniques de màrqueting immobiliari que t’ajudaran a treure el major partit a l’habitatge de lloguer, com el home staging, un sistema de posada a punt i decoració que ho farà més atractiu.

ESTABILITAT I SEGURETAT

A l’hora de saber com calcular la rendibilitat d’un pis de lloguer, cal tenir en compte el tipus de lloguer. No és el mateix un lloguer particular, que un lloguer professional o que un lloguer professional amb garanties. Des Lloguer Segur ajudem a tots els nostres propietaris a maximitzar la rendibilitat i seguretat dels seus lloguers. Per a això ens assegurem que el teu  inquilí és solvent, fiable i seriós a través d’un complet estudi de solvència i viabilitat per conèixer els seus antecedents com a pagador i arrendatari. El secret d’un lloguer segur és tenir un inquilí perfecte, igual que d’una bona rendibilitat en el lloguer.

En Lloguer Segur et garantim el cobrament puntual de les rendes el dia 5 de cada mes, mantenint la morositat en el 0% i t’oferim els millors serveis professionals per a la gestió del teu habitatge de lloguer.

Com calcular la rendibilitat? Encara et quedes dubtes? Pregunta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − three =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.