Com calcular quant es revaloritza un pis reformat

A l’hora de parlar de rendibilitats en el lloguer, és molt important prendre en consideració no només la zona i ubicació de l’immoble, sinó també l’estat d’aquest, que igual que els factors anteriors, ens ajuda a determinar la renda i, per tant, la seva rendibilitat.

Si hi ha alguna cosa evident, és que el bon estat d’un habitatge agilitza els temps de lloguer, minimitzant-los gràcies a l’atractiu que guanya l’immoble. No obstant això, per poder calcular quant es revaloritza un pis reformat, hem d’apuntar a quin tipus d’obres volem realitzar el que determinarà un benefici que oscil·larà entre el 15% i el 25%.

Si estàs pensant en posar en valor un habitatge de lloguer, però vols saber abans quant es revaloritza un pis reformat, en aquesta entrada et donem les claus perquè puguis calcular-ho.

revalorització

Reformes que revaloritzen el lloguer

El pas previ a que un propietari posi en lloguer un habitatge és aquell en el qual s’avalua i s’analitza quines reformes cal realitzar en l’immoble per revaloritzar-lo i rendibilitzar-lo al màxim. Si l’habitatge es troba en bones condicions, amb una simple mà de pintura i una revisió general del bon funcionament d’aixetes, fusteria i serralleria, n’hi hauria prou per poder treure al mercat l’habitatge i estimar econòmicament quant es pot revaloritzar el pis reformat. En aquesta entrada et recordem com posar un pis a punt sense necessitat de fer obres.

En habitatges més antics, i fins i tot en aquells heretats, en què fa temps no es realitzen reformes o que mantenen d’origen alguns espais, és interessant que el propietari analitzi i estudiï la possibilitat de realitzar una petita inversió en obres de millora i renovació que posteriorment i, en un curt període de temps, aconseguirà amortitzar.

En aquests casos, terres, cuina i bany són les zones clau per renovar, en tractar dels punts més destacats d’un habitatge, els més usats i visibles. A primera vista, un habitatge de lloguer amb els seus espais reformats atreu més fàcilment l’atenció dels arrendataris.

Entre els avantatges d’invertir en reformar un pis que després volem llogar, podem destacar la seva revalorització en el mercat, aconseguint fins a una millora del 25% si es realitza una reforma integral de l’immoble. A això hem de sumar que els temps de lloguer es redueixen, aconseguint arrendar en terminis inferiors als quinze dies. D’altra banda, el bon estat de l’habitatge no només ajuda a calcular quant es revaloritza un pis reformat, sinó també, a atreure un tipus d’inquilí concret.

Com en qualsevol obra que vulguem fer sobre un habitatge, ja sigui per reparació o per reforma, necessitem comptar amb els permisos pertinents per poder dur-la a terme. Saps quan necessites llicència? I on obtenir-la? Pren nota!

Decoració i millores energètiques

Hem de destacar dues reformes que et permetran calcular quant es revaloritza un pis reformat i, a més, aconseguir un important estalvi energètic. El canvi de finestres, en el cas que aquestes siguin antigues, permetran un major aïllament de l’habitatge evitant així que aquest sigui excessivament fresc o calorós segons l’època de l’any. A més, el consum energètic de l’habitatge anirà lligat a aquesta millora, i ajudarà a que el certificat energètic, obligatori, sigui més favorable.

D’altra banda, és important realitzar una revisió en profunditat de la instal·lació elèctrica. Moltes cases antigues encara no disposen de connexió a terra pel que fa a la casa i als electrodomèstics, cada vegada que es produeix una pujada o baixada de tensió. A més, tenir una instal·lació elèctrica correcta i d’acord amb la normativa actual pot evitar-nos d’ensurts innecessaris com curtcircuits, incendis ….

Conscienciats amb les emissions de C02 que el nostre habitatge de lloguer pot emetre al medi ambient i per aconseguir revaloritzar un pis reformat, també et recomanem que optis per una il·luminació basada en llums led. A més, combustibles naturals com el pèl·let per escalfar la llar, també ajuden a aconseguir una revaloració del nostre lloguer.

Finalment, no podem oblidar centrar la nostra atenció en si l’habitatge que volem llogar estarà o no moblat. Segons l’opció que escullis la renda que es fixi variarà, però, si llogues un habitatge moblat, segueix alguna d’aquestes tendències en decoració, t’ajudaran a promocionar el pis de lloguer i fer-lo més atractiu.

Tens algun dubte de com i quant es revaloritza un pis reformat? Pregunta’ns! Estarem encantant d’ajudar-te a gaudir del teu lloguer segur.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − thirteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.