Com desfer-te de les humitats al teu pis de lloguer

Poc estètiques, insalubres i molt enutjoses. Les humitats són molt freqüents en els habitatges, algunes provocades per avaries i altres per la mateixa condensació interna o pluges. Eliminar és possible i recomanable, però per a això has de tenir una mica de temps i seguir els nostres consells.

Taques de floridura, males olors, àcars, fongs esvorancs … les humitats porten múltiples problemes a un habitatge, però també a la salut dels inquilins, i és que conviure amb elles es pot convertir en una malaltia perillosa. Es pot acabar amb elles? Si! I t’expliquem com fer-ho.

humitats lloguer

Consells per desfer les munitats en un habitatge de lloguer

Localitza l’origen

En primer lloc, quant veiem que en l’habitatge hi ha una humitat és imprescindible que prenguem mesures, la principal, comunicar-ho a la propietat. No deixis passar el temps o esperar que aquesta s’assequi, no només no és sa, ni estètic, sinó que pot ser que després d’una petita humitat es trobi una avaria important.

Localitza on s’ha produït la humitat. Generalment si és a l’interior pots ser causades pel trencament d’una canonada, si, per contra, es troba en zones properes a les finestres, pot ser degut algun tipus de filtració a la façana. Sigui quina sigui la zona on estigui ubicada, hauràs de contactar amb un professional si es tracta d’una humitat de gran dimensió.

Impermeabilizants

Per eliminar una humitat en un habitatge de lloguer, no pintis per sobre, no és solució! I és que, al principi semblarà que el problema s’ha acabat, però, aviat tornarà a aparèixer. El correcte, és aplicar algun impermeabilitzant que eviti que l’aigua es torni a filtrar i a espatllar parets i fins i tot mobiliari.

Corregir la zona

Com comentàvem, una mà de pintura no soluciona una humitat. Un cop localitzada i avaluada la zona afectada, així com si necessites d’un professional per a la seva reparació o no, toca posar-se mans a l’obra. Per a això, si només és una petita fissura, fàcil de corregir, hauràs d’aplicar silicona a la zona danyada per posteriorment polir a consciència eliminant qualsevol rastre d’humitat. Amb la paret ja ben neta, hauràs d’aplicar un impermeabilitzant, per posteriorment ja sí, pintar i deixar la zona com a nova.

Ventilar

Si, la ventilació és clau en un habitatge. I és que no totes les humitats es causen per avaries, també per condensació. La manca de ventilació dels espais tancats, així com tendir a l’interior de casa, creen taques i excés d’humitat que es tradueixen en un problema per al teu pis de lloguer. Per a això, és recomanable que sempre ventilis la casa almenys deu minuts al dia i procuris tenir a l’exterior.

D’altra banda, hi ha remeis casolans per prevenir i eliminar petites humitats com l’ús de humificadors o col·locar recipients de sal marina en zones estratègiques com el bany, lavabo o armaris.

Evita problemes per a la salut i per al teu pis de lloguer seguint els nostres consells. Has patit humitats a casa teva? Com les has combatut? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 13 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.