Com donar d’alta la llum al teu pis de lloguer?

Un gest tan simple com donar-li a un interruptor i que s’encengui, la llum té molta història darrere, de fet aconseguir que hi hagi electricitat a casa requereix certes coses, como per exemple: Com puc donar d’alta la llum del meu pis de lloguer?

donar d'alta la llum

Tasca del propietari

Com donar d’alta la llum és una cosa força seriosa, aquesta tasca correspon al propietari d’un immoble de lloguer. De fet, abans de signar el contracte de lloguer, el immoble ha de tenir tots els subministraments bàsics donats d’alta, és a dir aigua, llum i gas.

Si ets propietari recorda fer tots els tràmits abans de trobar l’inquilí perfecte. Si ets inquilí, pregunta, el més correcte seria que estigués tot llest abans d’arribar a la teva nova llar.

Cèdula d’habitabilitat

Per poder donar d’alta la llum en un immoble, la companyia elèctrica necessita assegurar-se que compleix els requisits legals per a ser habitat. Per això, haurà de presentar la cèdula d’habitabilitat del seu pis de lloguer expedida per l’organisme competent.

Butlletí d’instal·lació elèctrica

Un electricista autoritzat ha de certificar que la instal·lació de l’habitatge compleix amb tots els requisits necessaris per posar en marxa el subministrament elèctric. Les companyies elèctriques necessiten conèixer les principals característiques de la instal·lació, la potència instal·lada i la màxima admissible, un esquema dels elements bàsics i una garantia de la qualitat de la instal·lació. Tota aquesta informació ve recollida en el butlletí elèctric o certificat d’instal·lació elèctrica.

Titularitat

Com donar d’alta la llum li correspon al propietari, la titularitat inicial serà al seu nom. No obstant això, quan un immoble es lloga el més correcte és que la titularitat del subministrament elèctric, en aquest cas, passi a l’inquilí. Per a això, n’hi haurà prou amb contactar amb la companyia subministradora per a tramitar-ho, presentant els documents identificatius corresponents serà suficient.

T’ha sorgit algun dubte sobre com donar d’alta la llum? Et podem ajudar!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − 8 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.