Com donar d’alta la llum en el teu pis de lloguer?

Un gest tan simple com donar-li a un interruptor i que s’encengui la llum té molt darrere, de fet, aconseguir que hi hagi electricitat a casa requereix certes coses Com puc donar d’alta la llum del meu pis de lloguer? Els passos i les claus per realitzar el procés ràpidament en aquesta entrada.

Tasca del propietari

Com donar d’alta la llum és una cosa bastant seriosa, aquesta tasca correspon al propietari d’un immoble de lloguer. De fet, abans de signar el contracte de lloguer el immoble ha de tenir tots els subministraments bàsics donats d’alta, és a dir aigua, llum i gas.

Si ets propietari recorda fer tots els tràmits abans de trobar l’inquilí perfecte. Si ets llogater pregunta, el més correcte seria que estigués tot a punt abans d’arribar a la teva nova llar.

Per donar d’alta la llum d’un pis de lloguer, la propietat ha de contactar amb la companyia subministradora que desitja i aportar tota la documentació que li exigeixin, normalment es tracta de les seves dades personals, el número del compte bancari, la direcció de l’immoble i al seu torn, ha adherir-se a un tipus de tarifa, aquestes són diferents en funció de la companyia, i seleccionar la potència desitjada, que es determinarà en funció de les característiques i el consum de l’habitatge.

Cèdula d’habitabilitat

Per poder donar d’alta la llum en un immoble, la companyia elèctrica necessita assegurar-se que compleix els requisits legals per a ser habitat. Per això, haurà de presentar la cèdula d’habitabilitat del seu pis de lloguer expedida per l’organisme competent de cada comunitat autònoma.

La cèdula d’habitabilitat és un document que sempre hem de tenir a mà, ja que ens el poden requerir per a diferents coses. Si vols saber per a què serveix, què regula o com s’obté, hem preparat una entrada especial amb tota la informació

Butlletí d’instal·lació elèctrica

Un electricista autoritzat ha de certificar que la instal·lació de l’habitatge compleix amb tots els requisits necessaris per posar en marxa el subministrament elèctric. Les companyies elèctriques necessiten conèixer les principals característiques de la instal·lació, la potència instal·lada i la màxima admissible, un esquema dels elements bàsics i una garantia de la qualitat de la instal·lació. Tota aquesta informació es recull en el butlletí elèctric o certificat d’instal·lació elèctrica.

El butlletí elèctric d’un habitatge de lloguer ha d’informar de totes les característiques de la instal·lació elèctrica, la potència, la màxima admissible i adjuntar un esquema i un mapa dels elements instal·lats. La companyia subministradora, per donar d’alta la llum, pot sol·licitar-te aquest document i fins i tot, si ho considerés necessari, suggerir la necessitat de realitzar millores en la instal·lació per poder donar-la d’alta de forma segura.

Qualsevol reforma en la instal·lació elèctrica d’un habitatge ha de ser dut a terme per un tècnic electricista titulat, que certifiqui en tot moment la seguretat i idoneïtat de la instal·lació, en cas contrari, l’habitatge pot patir possibles desperfectes en cas de pujades o baixades de tensió, curtcircuits …

Titularitat

Com donar d’alta la llum li correspon al propietari, la titularitat inicial serà al seu nom. No obstant això, quan un immoble es lloga el més correcte és que la titularitat del subministrament elèctric, en aquest cas, passi a l’inquilí. Per a això, n’hi haurà prou amb contactar amb la companyia subministradora per a tramitar-lo, presentant els documents identificatius corresponents serà suficient.

Per què no n’hi ha prou amb un canvi de domiciliació bancària? Si vas a viure de lloguer sempre recomanem que es realitzi un canvi de titularitat perquè de cara al propietari és una mesura més de seguretat davant de possibles impagaments, i per l’inquilí suposa privacitat i un control del seu consum en rebre directament les factures.

Finalment, us informem que si necessites fer aquest tipus de tràmits, en Lloguer Segur posem a la teva disposició a un equip especialitzat que t’ajudarà a tramitar totes les gestions facilitant així, l’alta de la llum al teu habitatge de lloguer, així com els canvis de titularitat.

T’ha sorgit algun dubte sobre com donar d’alta la llum? Et podem ajudar!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 4 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.