Com es fa un contracte de lloguer?

Entre les preguntes més habituals d’un propietari a l’hora de llogar, n’hi ha una que destaca, com es fa un contracte de lloguer? Avui us expliquem punt per punt com has de ser i com cal fer-ho per gaudir d’un lloguer segur.

com es fa un contracte de lloguer

Legislació

La primera cosa que has de saber per tenir clar com es fa un contracte de lloguer és que tot, absolutament tot, ha d’estar d’acord amb el que estableix llei. En aquest sentit, la Llei d’Arrendaments Urbans fixa el que ha d’aparèixer i el que no en un contracte d’arrendament i, per descomptat, com ha d’estar redactat i especificat.

Implicats

Propietari i llogater han de figurar en el document legal, però si hi ha diversos propietaris també hauran d’aparèixer. Igualment, tots els inquilins de l’immoble majors de 18 anys han d’estar en el contracte de lloguer com a part arrendatària.

Com es tracta d’un contracte de lloguer per escrit, tots han de figurar amb nom, cognoms i document d’identitat inexcusablemente.

Drets i obligacions

L’objectiu últim del contracte d’arrendament és pautar per escrit quines són les condicions generals, és a dir, els drets i obligacions que li corresponen a propietari i inquilí. A més, també s’han d’establir els terminis necessaris per a la finalització del mateix, el mètode de comunicació i tot el que sigui vinculant per al lloguer, com la renda mensual, la fiança o les garanties addicionals.

Si encara no tens clar com es fa un contracte de lloguer, a Lloguer Segur volem ajudar-te. El nostre equip d’advocats especialitzats en la Llei d’Arrendaments Urbans s’encarrega de redactar tots els nostres contractes d’acord amb la llei, d’una manera clara, senzilla i comprensible.

Si no saps com es fa un contracte de lloguer, no te la juguis i Contacta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 − 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.