Com estalviar en la factura de la llum aquest hivern?

Estem a punt de que la llum del dia s’apagui abans del que voldríem i que el fred es fiqui en els nostres pisos de lloguer. L’hivern suposa una garrotada important per a la butxaca en el que a subministraments es refereix, per això avui us portem uns consells genials per estalviar en la factura de llum aquest hivern.

factura de la llum

Enemics del stand by

Molts electrodomèstics i aparells elèctrics consumeixen electricitat sense que te n’adonis. Procura deixar-ho tot apagat de veritat quan no l’estiguis fent servir i no en stand by. Deixar els aparells “en espera” pot suposar el 5% de la teva despesa anual en llum. Recorda no deixar els carregadors endollats sense necessitat i utilitza regletes reguladores que desconnectin per complet el que no estàs fent servir Mai més deixis encès el pilotito de llum de la televisió!

Solucions a la falta de llum

Amb el canvi d’hora començarà a fer-se de nit molt abans. Tracta d’aprofitar al màxim la llum del sol, però quan no sigui possible encent només els llums imprescindibles. Recorda que és molt important que totes les bombetes o llums siguin de baix consum o led, no només per la teva butxaca, també pel medi ambient.

Les tarifes que venen

Des de fa tan sols uns dies les tarifes elèctriques han començat a canviar. Ara es pagarà el preu real del consum per hores, què implica? Que si vols estalviar en la factura de la llum hauràs de fer servir les hores en què més barat sigui el kW / hora. Per exemple, l’hora més barata és els diumenges a les 16h, mentre que la més cara se situa els dilluns a les 21h. A internet pots trobar un munt de consells sobre l’horari que és millor per cuinar o posar la rentadora, segons aquesta nova tarifa elèctrica.

Calefacció elèctrica?

Si tens calefacció elèctrica i vols estalviar en la factura de la llum, és imprescindible que sàpigues com fer-la servir. Comprova que en el teu pis de lloguer tot estigui ben aïllat i tancat, que no hi hagi cap buit pel que pugui escapar-se la calor. Mai t’oblidis d’apagar el sistema de calefacció quan no hagis de ser a casa.

Un truc? Instal·la temporitzadors i termòstats als radiadors i no et passaràs ni d’hora ni de temperatura. Recorda que la calefacció ha d’estar a 21ᵒC durant el dia ia uns 18ᵒC a la nit.

Què trucs fas servir per estalviar en la factura de la llum? ¡Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + nineteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.