Com evitar els insectes d’estiu

Les altes temperatures, sumades a les pluges dels darrers mesos i al confinament han fet que determinats insectes i rosegadors es multipliquin i en algunes zones ja arribin a la categoria de plaga. Et portem els millors  consells perquè la teva casa estigui protegida  i lliure.

Consells per evitar plagues en un pis de lloguer

Els experts ja alerten del mosquit tigre cada estiu. I és que aquest insecte asiàtic, que va aparèixer per primera vegada a Espanya l’any 2004, ja és coneixedor de la nostra climatologia i entre els seus perills, és transmissor de malalties com el zika o el dengue.

Igual que el mosquit tigre, altres insectes com mosquestàvecs i formigues han proliferat les últimes setmanes, i per descomptat, i en gran part provocat pel llarg període de confinament, els rosegadors, en concret les rates, han multiplicat la seva població .

Per evitar la visita indesitjada d’aquests animals als nostres pisos de lloguer, aquí tens uns consells útils i pràctics amb què aconseguiràs mantenir casa teva allunyada de les plagues:

Ordre i neteja

Mantenir sempre la casa ordenada, ens ajudarà a evitar possibles amagatalls per a les bestioles, a més, la neteja i determinats productes de desinfecció espanten l’aparició de plagues. Hi ha tasques bàsiques, que si fem diàriament ens aplanarà el camí en la nostra lluita contra les bestioles com, per exemple, llençar diàriament les escombraries, cosa que evitarà concentració de rosegadors o fregar els plats just després de dinar.

Menjar ben guardat

Evita deixar restes de menjar fora de la nevera o d’envasos ben tancats, a més d’aconseguir que les moques no s’apoderin de casa teva, també evitaràs els petits rosegadors, com els ratolins. Segueix al peu de la lletra les recomanacions de manteniment dels aliments , no només perquè aquests es conservin millor, i per evitar que t’afectin a la salut, sinó també perquè no entri cap bestiola a casa teva.

Compte amb l’aigua!

L’aigua estancada és la font principal de propagació del mosquit tigre. Retira qualsevol resta d’aigua o tolls que hi pugui haver, des de testos, fins i tot si tens jardí qualsevol acumulació d’aigua. SI ets dels que té terra de fusta i utilitzes bols d’aigua per hidratar-la amb la calor, també hauràs de treure’l durant els mesos d’estiu.

Possibles esquerdes

Potser és un bon moment per donar una mà de pintura a la casa i treure aquestes esquerdes molestes i poc estètiques. A més, un altre dels inconvenients de les esquerdes és que les bestioles aprofiten els buits per allotjar-s’hi i niar .

Limita les zones

Sobretot, les zones on anem a dinar, perquè així evitarem que, si apareixen formigues al nostre pis de lloguer, s’estenen per la resta de la casa.

Productes de desinfecció i insecticides

A totes les cases sempre tenim productes que ens ajuden a netejar i alhora a foragitar les bestioles. Molts d’aquests productes, només per la seva olor, ja són un gran repel·lent. Si ets dels que utilitza insecticida, vés amb compte a l’hora d’aplicar-lo i fumigar, sempre llegeix les recomanacions del fabricant. Convé saber que hi ha remeis casolans i insecticides naturals respectuosos amb el medi ambient i la nostra salut. Pel que fa a trampes, com poden ser per a rates o paneroles, evita el contacte directe amb elles i situa-les en zones clau de difícil accés per als més petits de la casa.

Usar repel·lents naturals

Menta, orenga, lavanda, llorer, llimona, cafè, vinagre o alfàbrega són eficaços repel·lents contra les formigues perquè no aguanten bé l’olor que desprenen.

Si els problemes amb les bestioles persisteixen amb aquestes recomanacions, l’ideal és que et posis en contacte amb professionals de plagues i fumigacions. Recordeu que sempre és important acudir a l’ajuda dels que més saben.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.