Com fer el teu pis de lloguer encara més segur

Sabies que els primers dies de la setmana són en els que més robatoris i violacions de domicili es produeixen? Doncs és així, lluny de la creença generalitzada, els pispes fan les seves malifetes els dilluns i dimarts i no el cap de setmana; aquest fet es deu, en gran part, al fet que aprofiten les absències en l’habitatge per treball i que hi ha menys veïns que els puguin descobrir.

Evitar una situació tan desagradable com un robatori al domicili no és una ciència exacta, però si és cert que es poden prendre una sèrie de mesures preventives que al menys, ajudin a prevenir i espantar els amics dels aliè.

CONSELLS PER TENIR UN HABITATGE SEGUR

PORTA BLINDADA

Des de fa diversos anys molts propietaris han optat per substituir les antigues portes d’accés a l’habitatge per portes especials i blindades. El seu cost varia molt depenent de les característiques de la mateixa, però la veritat, és que es tracta d’una inversió que s’acaba amortitzant amb el pas el temps, ja que no només són segures sinó també molt duradores.

Aquest tipus de portes solen tenir sistemes de seguretat que compliquen l’entrada dels lladres, a més, sistemes de seguretat de cara a la duplicitat de les claus.

PANYS SEGURES

Igual d’important tenir una porta d’accés equipada ho és el pany d’accés a l’habitatge. Disposar d’una nova i amb l’última sistema de seguretat espanta als lladres, ja que resulta més complex obrir-les. A més, hi ha petits trucs i rutines fàcils d’aplicar que suposen una trava més per als pispes, per exemple, tancar amb clau cada vegada que sortim de casa, encara que sigui per fer un petit encàrrec.

FINESTRES

Evita deixar les finestres obertes en la teva absència i per descomptat, si vius en un baix o en un habitatge de fàcil accés a través de les finestres, aposta per instal·lar una tanca i fins i tot reixes.

Si les reixes no us agraden per estètica, cada vegada més habitatges s’equipen amb vidres blindats, de difícil o gairebé impossible trencament i tèrmics, que ajuden a mantenir la temperatura de l’immoble.

ALARMA

Per aquells que desitgin una protecció extra en el seu habitatge sempre és interessant recórrer a un sistema d’alarmes. Aquestes, generalment estan connectades a una central que té accés a la policia, de manera que, davant de qualsevol entrada d’un intrús, no només s’espanten pel so emès per l’alarma, sinó també, per la ràpida presència de personal de seguretat.

ALERTA AMB EL SAFAREIG!

En moltes ocasions som nosaltres mateixos els que posem en alerta als lladres, ja sigui pels comentaris que innocentment realitzem, com per accions tan simples, com amagar les claus de recanvi en alguna zona comuna.

Per tenir un lloguer encara més segur és important evitar donar determinada informació sobre les nostres vacances, temps absents a casa … per això, cal cuidar molt el que publiquem en les nostres xarxes socials, a l’igual d’evitar pujar imatges de l’interior del nostre habitatge o de objectes de valor que puguem tenir.

D’altra banda, sempre és recomanable tenir a una persona de confiança que, davant les nostres absències de l’habitatge, pugui acudir de tant en tant a visitar-la, comprovar que tot està en ordre, encendre llums, i fins i tot pujar i baixar persianes.

Aquests són alguns consells perquè el teu pis de lloguer estigui encara més segur, apliques algun? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.