Com fer un certificat energètic pas a pas

Com saps, per llogar un habitatge, entre els diferents documents que s’exigeixen, es troba el Certificat d’Eficiència Energètica. Tot i què és un document cada vegada més conegut entre els propietaris, encara hi ha molts dubtes. Perquè evitis possibles problemes, en està entrada t’expliquem tot el que has de saber sobre aquest certificat.

com es fa un certificat energètic

Què és?

El certificat d’eficiència energètica és un document oficial que informa del consum i les emissions de CO2 produïdes en un immoble. Igual que passa amb els electrodomèstics, la classificació es fa amb lletres; des de la A (molt eficient) fins a la G (molt poc eficient).

Com s’obté?

Són molts els propietaris que, quan van a llogar un pis, es pregunten com fer un certificat energètic. En primer lloc, has de saber que aquest document només el pot expedir un tècnic especialitzat.

Un arquitecte o un enginyer visiten teu habitatge per prendre mesures, comprovar l’aïllament, els sistemes de calefacció i, fins i tot, la façana de l’habitatge. A partir d’aquestes mesures, i utilitzant uns càlculs específics, assignen una lletra a la qualificació energètica del teu habitatge.

Un cop tinguis expedit el certificat d’eficiència energètica, has de registrar-lo.

He de pagar?

Per descomptat, el certificat d’eficiència energètica és un document pel qual has de pagar. Molt de compte amb les ofertes que et puguis trobar, especialment a internet. Assegura’t que la persona que t’ho fa és un tècnic especialitzat, perquè de comptar amb un certificat no vàlid, o erroni, pots haver de acabar pagant una multa.

Recorda ensenyar-lo

Quan promocionis teu habitatge, cal que l’etiqueta energètica aparegui visible en tots els anuncis. Així que quan vagis a realitzar qualsevol operació, lliura la documentació a l’agència o portal immobiliari. Així mateix, si decideixes llogar-lo de forma particular, lliura una còpia del certificat a l’inquilí juntament amb el contracte.

Tens algun dubte de com fer un certificat energètic? Pregunta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + fourteen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.