Com fer un jardí vertical en el teu pis de lloguer

És moment de les manualitats, potser de fer petites reparacions o fins i tot de crear zones verdes al teu pis de lloguer. Avui us ensenyem a fer jardins verticalsidees DIY per fer entre tota la família.

El primer que has de conèixer és què és un jardí vertical i perquè és de modernet tenir-ne un. Un jardí vertical són murs o parets verdes, és a dir, compostes de vegetació, la finalitat, a més de decorativa, busca ampliar el benestar i la salut. El seu inventor, el botànic francès, Patrick Blanc, els va dissenyar amb l’objectiu de poder incloure les tan necessàries zones verdes a les macro ciutats.

Tot va evolucionar i els jardins verticals van passar dels carrers de les principals urbs a les oficines i per descomptat als habitatges. Lluny del que es pugui pensar, els jardins verticals poden ser interiors o exteriors , i no només es poden ubicar a la paret d’un habitatge, sinó construir amb ells separacions entre zones o habitacions.

QUINS BENEFICIS TÉ UN JARDÍ VERTICAL EN EL MEU PIS?

A més de tractar-se d’un element decoratiu diferenciador, els jardins verticals en habitatges ofereixen un munt d’avantatges:

  • Retenen la pols i les substàncies contaminants que puguin entrar a casa, a més filtren fins al 85% de l’aire produint oxigen.
  • Millora la eficàcia tèrmica, gràcies als processos de refrigeració de la capa vegetal.
  • Manté la calor de l’habitatge a l’hivern i refresca els espais a l’estiu.
  • Absorbeix el soroll.
  • Les zones verdes beneficien el sentit de l’humor i qualitat de vida de les persones.

Sabent això, t’animes a posar un jardí vertical en el teu pis de lloguer ? Si vols aprofitar el temps en família en aquesta tasca de bricolatge, pren nota!

CONSELLS PER FER UN JARDÍ VERTICAL EN UN HABITATGE

Per poder fer un jardí vertical en el teu pis de lloguer, recorda que hauràs de sol·licitar el permís de la propietat. Un cop acceptat, toca, escollir si serà interior o exterior i amb aquest aspecte definit, preparar-ne els materials que necessitarem.

Com volem que sigui una activitat familiar, organitza a tot el teu equip perquè cadascú en tingui una tasca. Per exemple, un s’encarrega dels testos, un altre de la terra …. Organitzats tots, prepararem un llistat del que necessitarem. En aquesta entrada volem que aprofitis els materials que tens a casa , és cert que no és fàcil tenir malla però es pot buscar alternatives. Per construir el teu jardí vertical pots utilitzar, algun palet antic, una prestatgeria vella, testos als quals no estàs donant ús i fins i tot, si tens tela de feltre també t’hi valdrà.

Recorda que no es poden foradar les parets d’un habitatge de lloguer, de manera que per fixar a la paret un jardí vertical , necessitaràs cua de contacte o cola especial. D’altra banda, amb l’element que hagis escollit per formar la teva paret verda (prestatgeria, palet, testos, fustes, tela ….) Abans de col·locar-lo, et recomanem estudies bé la seva ubicació, el pintis o decoris al teu gust i ja sec, procedir a penjar el suport sobre el qual col·locarem les plantes.

De cara a quines plantes escollir per posar sobre l’estructura, això ho deixem al teu gust i preferència, pots optar, des de plantes aromàtiques, flors de temporada, enfiladisses o fins i tot un petit hort vertical. Tot s’hi val!

És molt important escollir un bon substrat i regar periòdicament les plantes, consulta la freqüència segons la tipologia que plantis. A més, el material d’ancoratge ha d’estar en bon estat i hem de cuidar-lo. Si optes per butxaques de tela, recorda que el filtre és el més recomanable per la seva capacitat d’absorció.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.