Com funciona la devolució de la fiança del lloguer?

La fiança en el lloguer és un dels punts que més dubtes generen entre propietaris i llogaters. Què és? Quina quantitat ha de ser? Quan es torna? Molt atent a aquest missatge, perquè et resolem tots els dubtes sobre la fiança legal.

devolució de la fiança

Què és la fiança?

La fiança legal del lloguer no és més que una garantia. A l’inici del contracte d’arrendament, el llogater ha de lliurar al propietari la quantitat d’un mes de renda en concepte de fiança. Aquests diners es consideren una garantia que es complirà en temps i formes el contracte d’arrendament. Si no és així, el propietari està en ple dret de no tornar la fiança del lloguer a l’inquilí.

Què passa amb la fiança durant la vigència del contracte?

Un cop lliurada la fiança legal què passa amb ella? El propietari està en l’obligació de dipositar en l’organisme corresponent. Des de la signatura del contracte, el propietari té 30 dies per fer efectiu el dipòsit de la fiança, a partir d’aquest termini patirà recàrrecs. A més, si no es diposita la fiança legal i es descobreix, es poden interposar sancions econòmiques.

Devolució de la fiança del lloguer

Després de mesos, fins i tot anys, es finalitza el contracte d’arrendament. En aquest moment és quan es produeix la devolució de la fiança de lloguer, sempre que correspongui.

Si el contracte d’arrendament es finalitza en temps i forma el propietari està en l’obligació de tornar els diners corresponent al seu inquilí. Per a això, té un termini legal de 30 dies des de la finalització del contracte i la devolució de les claus. De no produir-se la devolució de la fiança de lloguer en aquest temps, l’inquilí podrà demanar interessos de demora.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − one =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.