Com ha de ser un contracte de lloguer?

Una de les figures més importants a l’hora de formalitzar el lloguer d’un habitatge i la que més hem de cuidar a l’hora de la seva redacció. T’expliquem com ha de ser un contracte de lloguer i què deu complir per tenir un lloguer segur.

contracte de lloguer

Identificació

A l’hora d’elaborar un contracte de lloguer, el primer apartat deu ser aquell en el qual s’identifiqui tant a arrendador com arrendataris, de tal manera que, ha d’aparèixer les dades personals de les parts, inclòs document d’identitat, telèfon i adreça de correu electrònic.

Si no saps com fer un contracte de lloguer has de conèixer que, en el mateix, han d’aparèixer tots aquells inquilins que vagin a residir en l’immoble i que siguin majors d’edat.

La finca objecte d’arrendament

Un cop reflectides les parts que han d’acordar l’arrendament (propietari i inquilí), hem d’especificar la finca o immoble que es llogarà, assenyalant l’adreça exacta, codi postal, municipi on s’ubica i referència cadastral.

Durada del lloguer, renda i fiança

Un altre aspecte primordial que ha d’aparèixer en el contracte d’arredramient és la data de formalització d’aquest, la quantia de la renda, fiança i les garanties addicionals, en el cas que l’arrendador les sol·liciti.

Clàusules, drets i obligacions

A més de les especificacions que vam marcar amb anterioritat, si vols saber com es fa un contracte de lloguer, hem d’incloure una clàusula concreta en què especifiquem els drets i obligacions de propietari i inquilí.

Entre aquestes obligacions i drets, el propietari té dret a cobrar les mensualitats corresponents al lloguer i ha de realitzar aquelles obres necessàries perquè l’immoble compleixi l’estat d’habitabilitat necessari per poder residir-hi.

D’altra banda, el llogater, té la responsabilitat d’abonar les rendes puntualment en el termini estimat en el contracte i ha de responsabilitzar-se del manteniment i petites reformes motivades per l’ús diari de l’habitatge.

Altres elements a tenir en compte

Abans de llogar l’immoble, la propietat ha de tenir realitzat el certificat energètic en el qual s’especifiqui l’etiqueta energètica de l’immoble. Aquest avís ens informarà dels gasos CO2 que l’immoble expulsa a l’atmosfera i la despesa energètica que per tant aquesta fa.

No oblidis, que és important, si vols saber com fer un contracte de lloguer, adjuntar en els annexos la cèdula d’habitabilitat de l’immoble, en la qual es mostri que l’habitatge compleix amb les característiques mínimes per ser habitat, i un inventari, el més complet possible, de tot allò que queda en l’habitatge de lloguer.

Si encara tens dubtes de com ha de ser un contracte de lloguer, pregunta’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + 2 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.