Com llogar un pis sense nòmina?

Es pot llogar un pis sense nòmina ? Aquesta pregunta, cada vegada més freqüent entre llogaters i autònoms té una senzilla resposta, si. Només necessites llegir aquesta entrada per assabentar-te com fer-ho, atent!

Segur que si t’acabes de posar a buscar pis de lloguer has trobat centenars d’anuncis on s’especifica com a condició indispensable tenir nòmina i contracte laboral per poder llogar el pis, però: és obligatori que em demanin aquesta documentació? Què fer en cas de no disposar de nòmina? Com demostrar la solvència en el pagament del lloguer?

Documents que et poden demanar per llogar

A l’hora de posar un habitatge de lloguer són molts els propietaris que busquen tenir la tranquil·litat que trobaran un llogater solvent i fiable, amb l’anàlisi de la seva documentació financera. Aquest és el principal motiu pel qual la majoria exigeix al llogater disposar de nòmines i contracte laboral per poder formalitzar el lloguer.

Si treballes per compte d’altri, entre la documentació més freqüent que un propietari sol·licita per llogar un pis es troba:

  • DNI o passaport de totes les persones majors d’edat que vagin a residir en l’habitatge.
  • Contracte laboral i nòmines.
  • Moviments bancaris.
  • Referències d’anteriors casolans.
  • Certificat de no incidències bancàries.

Per la seva banda, si ets autònom i no disposes de nòmina o contracte, aquesta és la documentació que et poden demanar:

  • Declaració de l’IRPF, en la qual s’inclogui tota la informació sobre els teus ingressos anuals.
  • Declaració trimestral de l’IVA, en què quedi reflectits els ingressos mensuals que genera la teva activitat.
  • Rebut de quota d’autònoms que demostri la teva activitat.
  • Certificat de no incidències monetàries amb la Seguretat Social.

Per un altre banda, quan manca la nòmina o el contracte laboral i es vol llogar un pis és freqüent que es pugui sol·licitar un d’aquests dos tipus d’avals:

  • Aval bancari: Es tracta d’un contracte de compromís pel que l’entitat bancària garanteix davant la propietat de l’immoble, que el llogater complirà amb el pagament de la renda.
  • Aval solidari: Un tercer (familiar, amic, conegut…) és el garant del compliment de les obligacions del llogater davant el propietari. En cas que es produeixi un impagament, serà l’avalista qui respongui.

Què diu la llei?

Com ja sabràs, tot contracte de lloguer d’habitatge habitual es regeix pel que estipula la Llei d’Arrendaments Urbans. Com a tal, no hi ha cap legislació que reguli quina documentació es pot sol·licitar per al lloguer d’un habitatge, però sí les garanties addicionals a la fiança que la propietat pot demanar. Segons el recollit en el Reial decret llei 7/2019, d’1 de març, de mesures urgents en matèria d’habitatge i lloguer, per a la formalització d’un lloguer d’habitatge habitual, només es podrà requerir un mes de fiança, la quantitat serà equivalent a una mensualitat de renda i una garantia addicional que no podrà excedir de dues mensualitats de renda.

Com llogar sense nòmina amb Lloguer Segur

Si estàs interessat en llogar un habitatge amb Lloguer Segur i no disposes de nòmina ni contracte laboral, el primer pas que has de donar és visitar la secció d’immobles de la web o, si ho prefereixes, descarrega’t la nostra APP de gestió de lloguer disponible en AndroidIOS.

Els nostres assesors immobiliaris t’ajudaran a la recerca de la teva nova llar i agilitzaran tots els tràmits. A més, t’indicaran la documentació que has d’aportar en el cas de voler llogar sense nòmina, per a poder passar a l’estudi de solvència i gaudir de la teva nova llar.

Tens dubtes sobre com llogar sense nòmina? Pregunta’ns! Els nostres assesors immobiliaris et donaran resposta.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + 16 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.