Com obtenir l’eficiència energètica al teu pis de lloguer?

A hores d’ara tots tenim més que clar que per posar un pis en lloguer és necessari tenir el certificat d’eficiència energètica. Fins aquí tot correcte, però com s’obté? Molt atents a aquest post!certificat energètic

Posa’t en mans de professionals

El primer pas i fonamental, és contactar amb professionals certificadors que facin la teva etiqueta energètica. Encara que a la web hi ha moltíssimes ofertes per aconseguir la qualificació per pocs diners, és important que comprovis que són autèntics professionals, tal com estableix el Reial decret 235/2013 han de ser arquitectes i enginyers els que s’encarreguin.

Visita

Per obtenir l’eficiència energètica al teu pis de lloguer el certificador tècnic visitarà el teu immoble. Un cop allà recollirà totes les dades necessàries i farà els mesuraments oportuns per a l’elaboració del certificat d’eficiència energètica.

Procés

A través d’un programa habilitat pel Ministeri d’Indústria el certificador introduirà totes les dades per poder analitzar l’eficiència energètica de l’immoble. Un cop obtingut el certificat, cal registrar-lo en la comunitat autònoma corresponent. Aquest pas puc fer-ho el certificador com a representant del propietari.

Etiqueta energètica

Un cop registrat el certificat, la comunitat autònoma lliurarà a l’interessat el número de registre i l’etiqueta energètica. Aquesta etiqueta energètica s’haurà d’adjuntar a tota oferta, promoció i publicitat dirigida, en aquest cas, al lloguer.

Què passa si no tinc certificat?

L’obtenció del certificat d’eficiència energètica és obligatori des de l’2013. L’incompliment de la normativa podria supondre considerables multes per al propietari de l’immoble si hi hagués una inspecció i es detectés que està promocionant el seu pis de lloguer sense tenir el corresponent certificat energètic.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.