Com puc decorar la meva sala d’estar?

Després de l’habitació, la sala d’estar és l’espai d’un pis de lloguer que més utilitzem. Descansem, veiem la televisió, llegim i fins i tot alguns hi mengem en ella, per això és important de condicionar-la i decorar-la perquè sigui funcional, còmoda i el més important: a la mida dels teus gustos.

CONSELLS PER DECORAR UNA SALA D’ESTAR

MOBILIARI

Si hi ha un moble protagonista indiscutible a la sala d’estar, aquest és el sofà. Però alerta! Abans de llançar-te a moblar, hauràs analitzar bé l’espai que tens i dibuixar un petit esbós de l’habitació, anotant les mesures, per poder organitzar el mobiliari necessari de forma pràctica i adequada. Pensa que col·locar mobles més grans del que l’habitació ens permet reduirà i recarregarà la sala d’estar.

Altres mobles útils a la sala d’estar d’un pis de lloguer són les taules de centre, els mobles de televisió, encara que molts per guanyar espai opten per penjar-lo a la paret, i les tauletes auxiliars.

Alerta a la separació d’espais. Si la teva sala d’estar té una doble finalitat, la del descans i al seu torn com a menjador, és important que establim una separació clara de zones. Per a això, pots utilitzar trucs senzills com col·locar el sofà en forma de barrera de separació o situar la zona de menjador en un punt superior, ajudat per un esglaó. Si cap d’aquestes dues opcions et serveix, l’ideal és deixar un espai de trànsit suficient entre les dues zones, d’aquesta manera aconseguiràs crear ambient diferenciats.

CALOR

No hi ha res millor que passar un dia fred d’hivern tirat al sofà amb la manteta tapant i llegint un bon llibre. Però per aconseguir aquesta estampa ideal, haurem de tenir cura del calor del nostre pis de lloguer. Generalment, tots els habitatges disposen d’un sistema de calefacció general per a tota la casa, tot i que cada vegada guanya més adeptes la instal·lació de xemeneies a la sala d’estar. Al mercat n’hi ha de mil modalitats, les clàssiques que requereixen obra, les de pèl·let, les decoratives o les elèctriques. Una xemeneia sempre dóna un encant especial i ofereix sensació de confort i benestar.

COLORS

Les tonalitats clares i neutres són les que més s’utilitzen en les sales d’estar, això es deu al fet que són més lluminoses, fresques i brinden una major sensació d’amplitud. Però de vegades necessitem mostrar un toc de la nostra personalitat en els nostres pisos de lloguer i fem servir les parets com llenços. Si ets d’aquests, et recomanem jugar amb els tons en els diferents elements, fent-los uns més clars i altres més foscos, o usant elements geomètrics, el que farà que tot sigui més cridaner. Una altra opció, és la de jugar amb la combinació de colors del mobiliari: parets neutres i mobles amb colors forts i molt destacables.

IL·LUMINACIÓ

Si la teva sala d’estar té llum natural, aprofita-la! Evita col·locar grans i pesades cortines que impedeixin entrar la lluminositat, per a això, aposta per estors amb tonalitats clares o panells japonesos, d’aquesta manera aprofitaràs al màxim la llum del dia. D’altra banda, sempre és recomanable revisar els punts de llum de què disposem i jugar amb la combinació de llums i aplics de llum auxiliars, d’aquesta manera regularàs la llum que vols tenir a cada moment.

ACCESSORIS

Els accessoris ho són tot en la decoració i el que realment permet donar un toc diferenciador a una sala d’estar. Per usar-los pots optar per quadres, fotografies, miralls, rellotges, bols, quadres … hi ha tantes opcions com vulguis, només has d’escollir les que millor s’adaptin als teus gustos.

PLANTES

Un must en qualsevol sala d’estar doncs aporten vida, tranquil·litat, color i benestar. El tipus de plantes que has de posar a la sala d’estar del teu pis de lloguer són d’interior, perfectes per a temperatures càlides. Entre les més usades pels experts en decoració trobaràs les falgueres, el cactus, orquídies, bambú … L’important de les plantes d’interior és seguir les recomanacions de manteniment, d’aquesta manera sempre lluiran perfectes al teu saló.

Segueix les nostres recomanacions per decorar la teva sala d’estar i converteix-la en un espai únic i confortable. I tu tens alguna idea més de decoració? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + 2 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.