Com reciclar al teu pis de lloguer

Cada any generem 459,1 quilos d’escombraries de la qual un 60% hauria de ser reciclada. No obstant, encara estem lluny d’assolir aquests objectius. Reciclar és clau per preservar el medi ambient, i amb uns senzills tips, tots podem fer-ho des del nostre pis de lloguer.

Per començar a conscienciar-nos en el reciclatge, el primer que hem de fer és posar una galleda d’escombraries divisoria al nostre pis de lloguer. No són molt cares i són molt efectives, ja que ens permet separar qualsevol tipus de residu que generem en el nostre dia a dia.

Què es pot reciclar

Aliments

Residus i aliments han d’allotjar-se al contenidor marró que, tot i que per a alguns és una cosa desconeguda és el que emmagatzema totes les restes de menjar (closques, marro de cafè, ossos, tot el que serveixi per compostatge).

Vidre

Ampolles de vi, aigua, cervesa, licors o qualsevol altre líquid sempre hem de reciclar al contenidor verd. Ull, perquè, encara que penseu que qualsevol tipus de vidre cap en el cub verd, no és així, mai llencis miralls, bombetes, fluorescents …

Plàstics

En els últims mesos segur que hauràs experimentat com en els comerços comencen a cobrar les bosses de plàstic. I és que, la nova normativa per al control d’aquest material intenta que reduïm el seu consum i fer el menor mal possible al medi ambient. Per reciclar plàstic en el teu pis de lloguer, recorda separar i llençar a la galleda groga:

  • Envasos i Embolcalls de Plàstic
  • Envasos i Embolcalls de Metall
  • Envasos de Tetrabrik

Paper i cartró

Destina un petit racó del teu pis de lloguer per ubicar les galledes i reciclar. Paper i cartró, també s’han de separar i cal dipositar-lo al contenidor blau. Recorda que els brics no són cartró, contenen restes d’alumini i per tant mai haurem dipositar al costat de la cel·lulosa.

T’apuntes al repte de reciclar al teu habitatge de lloguer?

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − nine =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.