Com reformar un bany petit en un pis de lloguer

Un dels espais d’un pis de lloguer que més crida l’atenció a un inquilí és la cambra de bany. El seu estat, determina l’estat de l’immoble i, en moltes ocasions, serà determinant per decidir-se si arrendar-lo o no. Avui et donem les claus perquè amb poc pressupost i molta il·lusió aprenguis a reformar un bany petit, pren nota!

Sanitaris antiquats o sense color, rajoles d’una altra època o una cortina que ja no llueix nova, són algunes de les coses que deterioren la imatge d’un pis de lloguer. Reformar un bany petit no ha de ser costós ni implica fer grans obres, amb unes senzilles tècniques, tu mateix podràs deixar el pis com si fos nou.

reformar bany petit

Rajoles com noves

Desalicatar i enrajolar requereix de molta feina i per descomptat de la mà d’un bon paleta que ens quadri parets i terres de la nostra cambra de bany. No obstant això, si l’únic problema que té la neteja de l’habitatge que volem posar de lloguer és que les rajoles són antigues o han perdut una mica de color, té una solució més senzilla!

Avui dia a les grans superfícies podem trobar centenars d’eines i pintures que ens ajuden a transformar per molt poc la nostra casa. En el cas de l’enrajolat, hi ha pintures especials que ens permeten donar a les parets un rentat de cara i que les rajoles semblin com acabades de posar.

A l’hora d’aplicar la pintura sobre les rajoles, segueix els consells del fabricant, t’assegurem que els resultats són espectaculars i, a més, aconseguiràs acabar amb les tan molestes taques negres que queden en les juntes.

Reforma de la dutxa

Potser on més floridura es produeix per l’acumulació d’aigua és a la dutxa. Per reformar un bany petit i la dutxa, no necessites tampoc d’una gran inversió, sinó recórrer a alguna cosa d’enginy. Si recobreixes la zona de rajoles amb llosetes viníliques, una mena de rajoles impermeables que s’adhereixen al enrajolat, donaràs un aspecte nou a la dutxa, a més aconseguiràs que s’acumuli menys humitat a la zona.

Un altre punt fonamental en la reforma d’un bany petit que marca la diferència és la cortina de la dutxa. Encara que pugui semblar intranscendent, el seu estat és determinant i el primer que veiem a l’entrar, per això, hem de canviar-la i posar una acord amb les característiques del bany, si pot ser evitant colors clars, que es deterioren més ràpidament.

Nou terra

Si estàs pensant en aixecar i retirar sanitaris, per treure el terra i posar un de nou, t’equivoques! Per reformar un bany petit de forma low cost, no cal. El nostre consell perquè gaudeixis d’un sòl nou, passa per apostar per plaques viníliques especials per terra. Molt fàcils de posar i, sobretot, senzilles de netejar, aquestes planxes ens permetran donar un toc diferent al nostre bany.

Hi ha centenars de models i motius pel que fa a terres vinílics especials per al bany, però compte! abans de embolicar-te a empaperar el terra, mesura bé les zones i fes-te amb un bon nivell i cúter.

Mobiliari funcional

Encara que parlem d’espais reduïts, tots necessitem buit suficient d’emmagatzematge a la cambra de bany. Per a això tens dues opcions, una instal·lar un nou moble que sigui més ampli i amb diversos calaixos, l’altra, apostar per lleixes i prestatgeries de peu, que a més d’emmagatzemar, t’ajudaran a decorar les parets.

D’altra banda, la col·locació de cada objecte que deixem al bany també és molt important, ja que vam guanyar més espai quan tenim tot col·locat i en ordre que quan les coses estan pel mig.

L’efecte de la llum

Per acabar de donar el toc perfecte a l’hora de reformar un bany petit, hem de tenir cura de la llum del nostre bany. És interessant i vistós canviar el plafó o fluorescent de la llum de sostre per un que pugui lluir una mica més i sigui decoratiu. D’altra banda, si el moble del bany té aplics, també hem de canviar bombetes i intentar que aquestes siguin led i d’un color fred.

Al bany, sempre és necessari disposar de llum suficient, per això, tingues cura de la zona d’il·luminació i intenta que aquesta sigui una llum blanca o el més freda possible. Llueix més i destaca en espais petits, ampliant-los.

Segueix aquests consells i veuràs com de senzill és reformar un bany petit i low cost

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − four =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.