Com saber si un habitatge té cèdula d’habitabilitat?

Tens un pis buit? Estàs pensant en posar-lo en lloguer? Com saps, per arrendar un habitatge has de complir amb els terminis i documents específics. Recorda, has de comptar amb el Certificat d’Eficiència Energètica i tenir en vigor la cèdula d’habitabilitat. A l’entrada d’avui, ens centrarem en la cèdula d’habitabilitat perquè la coneguis una mica més.

cedula d'habitabilitat

Què és la cèdula d’habitabilitat

És un certificat en què es detalla que l’habitatge compta amb les condicions tècniques d’habitabilitat obligatòries perquè uns habitants puguin residir a la mateixa. Has de saber que les especificacions d’aquesta documentació estaran subjectes a la normativa vigent en el moment de l’expedició.

Per a què serveix? Qui l’expedeix? 

Aquest document és necessari per a realitzar qualsevol operació amb l’habitatge (compra-venda, lloguer). A més, també el necessitaràs per donar d’alta els subministraments (aigua, llum, gas, etc.). Recorda que abans de posar un anunci de l’immoble has de assegura’t de disposar d’aquest certificat.

La cèdula d’habitabilitat només la pot expedir un tècnic especialista, un arquitecte o un enginyer especialitzat en la matèria.

Quina vigència té? Com saber si un habitatge té cèdula d’habitabilitat? 

Segons la legislació vigent, les cèdules d’habitabilitat dels habitatges construïts a partir de 2012 tenen una vigència de 25 anys. En el cas que la teva casa sigui més antiga, el document tindrà validesa durant 15 anys.

Si no estàs segur de quan la vas sol·licitar per última vegada i t’estàs fent la pregunta: com saber si un habitatge té cèdula d’habitabilitat?, t’aconsellem que consultis amb l’organisme competent de la Generalitat perquè no cometis errors.

Et queda algun dubte sobre la cèdula d’habitabilitat? Pregunta’ns

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + seventeen =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.