Com taxar una casa: Quant val casa meva?

A l’hora de posar un habitatge de lloguer és molt important saber com posar el preu òptim de la renda de lloguer. De la quantia que s’estableixi, variarà que el nostre habitatge trobi un inquilí o no en un període curt de temps. Molts propietaris us pregunteu com taxar una casa, perquè, amb una altra sèrie d’aspectes, pugueu establir la quantia de la renda. Perquè no us sorgeixin dubtes, us expliquem els factors més importants que influeixen en el preu del lloguer d’un habitatge.

com taxar una casa

Com és l’habitatge?

En el moment en què anem a taxar un habitatge, el primer pas que hem de fer és analitzar profundament com és l’habitatge, ja que, en funció de com sigui tindrà un valor o un altre. A l’hora de fer l’estudi, tingues en compte el nombre de metres quadrats, quantes habitacions té, l’orientació de l’immoble, si és exterior o interior, si vols arrendar-lo amb mobles o sense (recorda, mai a mitges!), Els serveis comunitaris (piscina, traster, plaça de garatge) i l’estat en què es troba l’habitatge.

L’entorn influeix

Una vegada que coneguis perfectament com és el teu habitatge, has de prestar atenció al lloc on està ubicat. En aquest sentit, has d’analitzar com és l’entorn, com la disponibilitat de zones verdes, esportives o infantils, així com quins serveis existeixen i la qualitat de les comunicacions. Dins d’aquesta anàlisi, també has de valorar en la localitat on has situat l’immoble, no és el mateix una casa al centre d’una gran ciutat que en una localitat de grandària mitjana.

Com és l’oferta i la demanda?

Un cop hagis estudiat tot el relacionat amb les característiques de l’habitatge i el seu entorn, és fonamental que analitzis quina és l’oferta i la demanda de la zona on tens situada teva propietat, i quins són els preus amb els que ofereixen el seu immoble el resta de propietaris. Així, quan hagis realitzat aquests tres passos, comptaràs amb la informació suficient per poder establir el preu del lloguer.

No et deixis guiar per altres factors

En el moment d’establir el preu del lloguer, seran molts els factors que t’influeixin, per això, has d’estar molt atent i basar-te només en motius objectius i no subjectius. Què vol dir això? No facis cas del que et diguin els veïns ni familiars, tampoc tinguis en compte els sentiments que tens cap a aquest immoble o les càrregues econòmiques que hagis de fer front. Tots aquests factors personals poden influir negativament a l’hora de taxar una casa i que et costi trobar un llogater.

QUÈ POT PASSAR SI HI HE FET MALAMENT LA TAXACIÓ?

Fixar el preu d’un habitatge de lloguer és una tasca complexa que pot portar greus repercussions en cas de no fer-ho bé. Situar un preu per sobre de mercat comportarà que l’habitatge tardarà molt en llogar-se i curts períodes d’estada dels arrendataris, mentre que, situar un preu per sota de mercat, farà que l’habitatge es llogui ràpid, però que no s’obtingui les rendibilitats reals sobre l’immoble.

ASSESSORAMENT PROFESSIONAL

Si vols taxar el teu habitatge i tenir un lloguer segur , hauràs de confiar el teu habitatge als professionals immobiliaris. En Lloguer Segur els nostres assessors et guiaran i ajudaran per fixar la renda del lloguer, realitzant un complet estudi de mercat. A més, s’encarregarà de tots els processos de l’arrendament, des de les visites a l’immoble, fins a la selecció de l’inquilí perfecte i la formalització del lloguer, mitjançant la redacció del contracte d’arrendament.

A més, només Lloguer Segur és especialista en oferir protecció a propietaris, garantint el cobrament puntual de les rendes el dia 5 de cada mes, i mantenint la morositat en el 0%.

Què et semblen aquests consells de com taxar una casa ? Explica’ns!  

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × two =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.