Condicions d’habitabilitat requerides per llogar un pis

Un pis de lloguer ha de complir amb una sèrie de condicions d’habitabilitat. Vols saber quines són les imprescindibles? Agafa paper i boli, perquè en el post d’avui t’ho expliquem.

condicions d'habitabilitat

Cèdula d’habitabilitat

La principal condició d’habitabilitat és que l’immoble tingui el document que certifica que compleix amb les condicions bàsiques per viure en ell, és a dir, la cèdula d’habitabilitat. Aquest serà el primer requisit que hauràs de complir abans de plantejar-te llogar.

Certificat d’eficiència energètica

Tot i que no és una de les condicions d’habitabilitat pròpiament dites, és imprescindible que abans de llogar tinguis expedit el certificat d’eficiència energètica corresponent. Recorda que el resultat, és a dir, l’etiqueta energètica, ha de figurar en tots els anuncis del teu pis de lloguer. A més, l’inquilí té ple dret a sol·licitar-te una còpia de l’informe complet.

Subministraments

Tenir donats d‘alta els subministraments és bàsic abans de llogar. L’obligació del propietari és que el seu pis de lloguer estigui llest perquè l’inquilí hi visqui, és per això que donar d’alta l’aigua, el gas o la llum es converteix en una de les condicions d’habitabilitat imprescindibles.

Equipament de la cuina

A més, des de Lloguer Segur sempre recomanem a tots els nostres propietaris que la cuina porti un equipament bàsic de vitroceràmica o fogons, nevera, rentadora i campana extractora. Amb aquest simple gest faràs que els candidats a inquilí s’interessin molt més per el teu immoble i, a més, els facilitaràs la seva arribada i la seva estada.

Ara ja tens clares quines són les condicions d’habitabilitat requerides per llogar un pis, creus que se’ns ha oblidat alguna més? Explica’ns!

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 18 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.