Coneixes els teus drets i obligacions com a propietari d’un pis de lloguer?

Amb el panorama econòmic actual hi ha molts propietaris que desisteixen en l’intent de vendre els seus habitatges per passar-se al lloguer. Abans d’arrendar el teu habitatge és important què coneguis quins drets i obligacions has de complir.

Drets d’un propietari

El propietari, com a tal, té dret a rebre el pagament de la renda acordada per contracte de forma puntual. A més, també ha de rebre una fiança legal que s’encarregarà de dipositar en l’administració corresponent com a garantia que, al terme del contracte, l’habitatge serà retornada en perfectes condicions.

D’altra banda, té el dret d’actualitzar el valor de les mensualitats d’acord a l’IPC o el que especifica per contracte.

A més, si l’inquilí fa obres sense consentiment, porta a terme qualsevol activitat nociva o molesta per a la resta dels veïns, podrà donar per finalitzat el contracte quan ho consideri oportú.

Obligacions d’un propietari

Com a propietari no tot són drets, també hi ha certes obligacions que cal complir.

El propietari ha de mostrar el certificat d’eficiència energètica de l’habitatge. A més, ha de assegurar-se que l’immoble compleix les condicions necessàries perquè sigui habitable, realitzant les reformes i millores oportunes.

És important que el propietari d’un pis de lloguer es faci càrrec de reparacions urgents i greus, com averies de la caldera, elèctriques, humitats, etc

Quan un pis es lloga es converteix en la llar de l’inquilí. En cap circumstància, excepte motius justificats, el propietari pot pertorbar, molestar o privar l’inquilí de l’ús pacífic de l’immoble.

A l’hora de llogar un pis tingues en compte tots aquests factors, fes les coses bé i el lloguer es convertirà en una experiència positiva.

Si et vols despreocupar, posa’t en contacte amb professionals com Lloguer Segur que et garanteixin una gestió integral de l’arrendament del teu habitatge.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.