Consells per fixar el preu del teu pis de lloguer

A l’hora de posar en lloguer un habitatge hi ha molts aspectes que cal meditar, però potser, un dels més rellevants és fixar el preu de lloguer. Com saber quina renda posar? Et passaràs? No arribaràs? A Lloguer Segur t’ajudem.

fixar el preu del pis de lloguer

Variables a prendre en consideració a l’hora de fixar el preu del teu pis de lloguer 

Situació actual del mercat

Abans de fixar el preu del teu pis de lloguer, has de realitzar un estudi de mercat, analitzant la realitat del preu. Per a això, has de prendre com a mostra aquells habitatges que estiguin en la mateixa zona en arrendament i que compleixin les característiques del teu immoble.

Zona

La ubicació de l’habitatge de lloguer és una altra de les claus que determinaran el preu. La proximitat als serveis imprescindibles (centres de salut, parcs, supermercats) i la demanda del barri seran claus per fixar el preu del teu pis de lloguer.

Estat actual de l’immoble

En funció de les obres de millora o estat de conservació de l’immoble, podràs determinar la renda mensual. A més, has d’analitzar altres elements com són l’amplitud de l’habitatge, el nombre d’habitacions, etc.

Competència

Estudia la competència directa, el que passa a la zona on està ubicat l’immoble que vols llogar. Per a això, analitza el nombre d’habitatges amb les mateixes característiques i l’oferta.

Errors al fixar el preu del teu pis de lloguer

La hipoteca

La quantia de la hipoteca mai ha de ser un element a prendre en consideració per fixar el preu del lloguer, ja que com dèiem abans l’estat de l’immoble, la zona o el preu de mercat, són els valors que realment han de determinar el mateix, i aquest, no té perquè coincidir.

Les opinions de tercers

Quan comentem entre els nostres cercles pròxims la nostra intenció de posar en lloguer un habitatge, sempre sorgeixen converses sobre com ho van fer ells … Mai et deixis portar pel que diuen els altres.

Els sentiments

Els sentiments a l’immoble ocorren quan s’ha vivint durant molt temps en el o quan es tracta d’una herència. L’afecte que es té per l’habitatge no suposa que aquesta hagi de tenir un preu més alt, ni que per això tingui més valor.

Tens dubtes de com fixar el preu del teu pis de lloguer? Pregunteu-nos, t’assessorem.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × five =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.