Consells per no patir una plaga d’insectes al teu pis de lloguer

Ja són diverses les comunitats autònomes i ciutats d’Espanya que avancen que aquest estiu, a més de molt calorós, ve sota amenaça de plaga de cuques i insectes diversos, uns visitants desagradables que cap de nosaltres volem veure campar al seu aire pel nostre pis de lloguer.

Les plagues d’insectes són molt comunes i molestes a l’estiu i sobretot vénen provocades per les altes temperatures i el tipus de clima de la nostra ciutat. Encara que són inevitables de patir a l’exterior, hi ha una sèrie de trucs, molt senzills, que ens ajudaran a esquivar-les al nostre pis de lloguer. Pren nota!

Com evitar plagues en un pis de lloguer

El consell més senzill per evitar patir plagues a un pis de lloguer, és fer un manteniment diari i constant de la casa. Això no implica que estiguis a tota hora amb el pal de fregar a la mà, sinó que amb tenir tot recollit diàriament, ajudaràs a no crear espais on es pugui acumular deixalles i, per tant, un focus d’accés a petits insectes.

Un altre punt molt important, és tirar amb més freqüència les escombraries, evites olors i, d’altra banda, la galleda sol ser el principal punt d’atracció dels insectes. A més, hem d’evitar deixar restes de menjar quan mengem i, per descomptat, no deixar cap aliment fora de la nevera.

Les plagues poden entrar al nostre pis de lloguer per diferents zones: finestres, baixos de la porta, aire condicionat i, fins i tot, pels desguassos. Perquè la teva casa no sigui imant dels insectes, comprova que finestres i portes estan correctament segellades, en cas contrari, una nova capa de silicona es convertirà en un mur infranquejable. Respecte a l’aire condicionat, és important netejar filtres amb assiduïtat i arrencar de tant en quant l’aparell. D’altra banda, abans de sortir de casa és important tancar tots els desguassos i deixar una mica d’aigua a la pila.

Trucs per combatre les plagues en un pis de lloguer

Encara que de vegades apliquem totes les mesures preventives del món, pot ocórrer que trobem algun insecte, producte d’una plaga i de la calor, en el nostre pis de lloguer. Si el teu cas és aquest, tranquil! Perquè hi ha moltes solucions per combatre-ho.

En aquests casos, el primer pas que hem de de donar és localitzar el focus, és a dir, detectar la zona d’origen i per on estan entrant. Un cop fixat el punt exacte de l’epicentre, toca actuar al costat de trampes, insecticides i aerosols. Aquest tipus de mesures, solen ser bastant efectives, però si el problema és greu, no acaben amb ell.

Existeixen, a més, trucs casolans que, segons el tipus d’insecte, ajuden a foragitar-lo. Per exemple, els insectes no són gens amics de les olors cítrics, per això, pots tallar trossos petits de closques de cítrics i col·locar-los en aquells punts de la casa on en algun moment hagis trobat algun bitxo.

Els encens i espelmes també ens ajuden a acabar amb les plagues en un habitatge de lloguer, però compte! Sempre que els posis que sigui sota supervisió i en zones on no corris perill de patir cap accident.

Si no vols que et piquin els mosquits, la canyella serà el teu millor aliat. Barreja oli de canyella amb aigua i polvoritza-ho per la casa. Acabaràs amb les molestes picades d’una forma molt natural

Si fins i tot amb aquests consells no has aconseguit acabar amb les plagues en el teu pis de lloguer, no donis més voltes i contacta amb un professional. Ho solucionarà ràpid i t’evitaràs mals de cap.

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 3 =

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.